2020-07-07 19:09

Ziua Memorială a Holocaustului: Evreii din Israel au comemorat victimele nazismului

 |  19:00
Ziua Memorială a Holocaustului: Evreii din Israel au comemorat victimele nazismului

Israelul a comemorat victimele exterminării naziste, în timp ce conducerea politică a ţării a solicitat comunităţii internaţionale să nu mai ignore ameninţările lansate de Iran la adresa statului evreu. Autorităţile de la Ierusalim se tem că Iranul derulează un program nuclear menit să distrugă singurul stat evreu din lume.

Cetăţenii israelieni au ţinut joi două minute de reculegere în memoria milioanelor de evrei ucişi în Holocaust. Sirenele au sunat în Israel la ora locală 10.00 pentru a marca începerea ceremoniei de depunere de jerbe la Centrul Memorial Yad Vashem din Ierusalim. Ceremonii au fost organizate în şcoli, colegii şi universităţi, dar şi în alte instituţii publice. Conform Agerpres, Ziua Memorială a Holocaustului este comemorată în fiecare an în cea de-a 27-a zi a Nisan, prima lună a anului civil în calendarul ebraic.

Avertismente

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat miercuri seară, în ajunul zilei de comemorare a Holocaustului, că regimul teocratic din Iran se comportă asemenea celui nazist. „La fel cum naziștii au dorit să conducă lumea distrugând poporul evreu, Iranul caută să controleze regiunea și să distrugă statul evreu”, a spus politicianul israelian într-un discurs ţinut la memorialul Yad Vashem din Ierusalim. El a subliniat că acordul-cadru dintre marile puteri (Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania) şi Iran arată că lumea nu a învăţat lecţiile celui de-al doilea război mondial. „Guvernele democrate au făcut o greșeală capitală înainte de al Doilea Război Mondial și noi, ca numeroși vecini ai noștri, suntem convinși că tocmai a fost făcută o greșeală gravă”, a spus Netanyahu.

Liderul israelian s-a întâlnit în aceeaşi seară cu Abraham Niederhoffer, un supravieţuitor al Holoucastului, născut în România. Acesta a fost deportat la ghetoul Şargorod din Moldova pe când avea doar 11 ani. La încheierea războiului, el s-a întors pe jos în ţară, emigrând ulterior în Israel.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz