2020-08-13 00:59

A devenit oficial. Se trage cortina peste Rapid

 |  18:39
A devenit oficial. Se trage cortina peste Rapid

Telenovela Rapid și-a consumat cel mai tensionat episod de până acum, Liga Profesionistă de Fotbal anunțând oficial că giuleștenii nu vor putea juca în noul sezon al Ligii I, care debutează vineri. Locul grupării bucureștene va fi luat de ACS Poli Timișoara, retrogradată pe teren în ediția trecută, și care, conform regulamentelor, va fi nevoită să înceapă cu un handicap de 14 puncte, ceea ce o transformă în victimă sigură.

LPF a așteptat decizia Curții de Apel, care însă a decis amânarea procesului privind suspendarea procedurii de faliment, astfel că joi, forul condus de Gino Iorgelescu a transmis în mod oficial că locul giuleștenilor, care obținuseră licența pentru Liga I, va fi luat de retrogradata Poli Timișoara. ''Este o decizie pe care o putem anticipa toți. În Adunarea Generală s-a decis cât se poate de clar ce se va întâmpla la data de 21 iulie. Din păcate Rapid nu va participa la ediția 2016-2017 a Ligii I fiindcă nu a făcut dovada plății datoriilor. Adunarea Generală a oferit trei soluții pentru situații, iar în ultima dintre ele ne aflăm în acest moment. Respectiv Curtea de Apel a amânat cererea de suspendare a hotărârii de faliment a clubului Rapid. În această situație, Adunarea Generală a stabilit atunci printr-o hotărâre ca ACS Poli Timișoara să evolueze în Liga I. FC Rapid azi e în faliment, adică s-a dispus dizolvarea societății și i s-a ridicat dreptul de administrare. Singurele acte pe care le poate semna azi lichidatorul pot fi făcute doar pentru desființarea clubului. Ceea ce înseamnă că Rapid nu poate angaja jucători, antrenori sau face cheltuieli pentru transport sau cazare. Așadar, azi Rapid se află în plină procedură de dizolvare'', a spus oficialul LPF. Motivația forului a fost luată și ca urmare a adresei primate de la lichidatorul judiciar, care a informat că Rapid nu își poate continua activitatea nici dacă instanța admite suspendarea falimentului până la judecarea recursului.

„Suntem acoperiţi de regulament”

Deşi Rapid a primit licenţa pentru Liga I şi conform regulamentelor LPF trebuie înscrisă în noul campionat, Justin Ştefan susţine că decizia luată este perfect legală, iar forul nu riscă un proces. ''Avem și dispoziție regulamentară care spune ce se întâmplă. În situația în care clubul nu se înscrie este exclus din competiție sau în alte situații similare. Situații similare înseamnă faptul că clubul nu poate participa la competiție. Iar un club care nu poate face acte azi, nu poate participa la competiție, iar regulamentul spune clar că rămâne în Liga I prima echipă retrogradată în sezonul precedent'', a precizat Justin Ștefan.

Insolvenţa poate aduce retrogradarea

Pentru a mai evita astfel de situaţii, LPF vine şi cu o propunere care poate fi sinonimă cu un nou cutremur în fotbalul românesc. Astfel, cluburile intrate în insolvenţă nu ar mai putea primi dreptul de a juca în Liga I. Grupări precum Dinamo şi CFR  Cluj s-au confruntat cu această situaţie în trecutul  apropiat. ''Trebuie modificat regulamentul pentru ca un club, dacă intră în insolvență, să nu participe în Liga I. Trebuie să analizăm. Și alte țări au regulamente în acest sens, adică intri în insolvență nu ai ce căuta în Liga I. Am crezut că prin această insolvență se pot rezolva problemele economice ale unui club, însă faptele nu ne-au dat dreptate'', a mai afirmat Justin Ştefan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE