2020-08-04 14:14

A murit un mare ANTRENOR italian. Este cel care i-a lăsat locul lui Il Luce la Inter Milano

 |  16:32
A murit un mare ANTRENOR italian. Este cel care i-a lăsat locul lui Il Luce la Inter Milano

Recordmenul promovărilor în Serie A, a decedat, vineri, la vârsta de 81 de ani, informează ediţia on-line gazzetta.it, citată de News.ro.

Antrenorul Luigi Simoni, pentru că despre el este vorba, omul înlocuit de la Inter cu Mircea Lucescu în sezonul 1998/1999, suferise un accident vascular cerebral pe 22 iunie 2019, în casa lui din Pisa şi de atunci a continuat să lupte luni întregi, fără a putea însă să se recupereze. În martie, din motive de prevenţie, având în vedere pandemia de coronavirus, el a fost adus acasă de la clinica în care era tratat. În ultimele ore, însă, o înrăutăţire a stării sale a făcut necesară internarea imediată la spitalul din Lucca, unde a ajuns joi, fără speranţa de a se reface. 

Câştigător de Cupa UEFA cu Inter Milano

Cea mai mare performanţă a lui ca antrenor a fost câştigarea Cupei UEFA, în 1998, când antrena echipa Inter Milano, după o finală cu Lazio, scor 3-0, la Paris. "Gigi" Simoni are în palmares şapte promovări din Seria B în A cu mai multe echipe. Printre formaţiile pe care le-a pregătit în cariera sa de peste 35 de ani se numără Genoa, Brescia, Pisa, Cremonese, Lazio, Napoli, Piacenza, Torino, Siena şi ŢSKA Sofia.

Ca jucător,el a evoluat la Mantova, Napoli, Torino, Juventus, Brescia şi Juventus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE