2020-02-28 21:33

Andone şi-a câştigat biletul de EURO. Atacantul a marcat ieri un hattrick în Gimnastic – Cordoba, scor 4-4

 |  17:09
Andone şi-a câştigat biletul de EURO. Atacantul a marcat ieri un hattrick în Gimnastic – Cordoba, scor 4-4

Dacă mai avea cineva vreo îndoială în cazul prezenţei în lotul pentru EURO a lui Florin Andone, de ieri acest lucru a devenit o certitudine. Atacantul a făcut show pentru echipa sa, Cordoba, în egalul spectaculos, 4-4, în deplasare cu Gimnastic. Românul a marcat un hattrick spectaculos şi astfel şi-a asigurat prezenţa la Campionatul European din Franţa din această vară. Şi nu numai, poate chiar şi titular.

Suspendat etapa trecută, And one a revenit printre titularii Cordobei. Din păcat, cele trei goluri nu au ajutat-o prea mult pe echipa sa, care a ratat astfel o şansă mare de a-şi spori şansele la promovare în Primera Division. Evoluţia scorului a fost de-a dreptul halucinantă. Românul a marcat pentru prima dată în minutul 41, printr-o reluare din faţa porţii, când tabela arăta 1-1. S-a făcut imediat 2-2, însă bucuria gazdelor a fost una de foarte scurtă durată, And one punctând din nou, după ce a dejucat inteligent jocul la offside şi a înscris cu un şut plasat, din unghi. Cordoba a fost egalată în minutul 70, dar românul nostru nu a fost de acord şi, cu zece minute înainte de final, a marcat din nou, cu o reluare spectaculoasă cu capul dintr-o centrare venită de pe partea stângă. Nici gazdele nu s-au lăsat mai prejos şi au egalat în minutul 87. Scor final, 4-4, dar nu ca la teatru, ci ca într-un veritabil război la promovare. Pe lângă cele trei goluri, românul a mai lovit o dată bara şi i s-a mai şi anulat eronat un gol pentru offside. Cordoba acumulează 48 de puncte, este pe locul 5, iar în faţa sa sunt Leganes (54p), Alaves (53p), Gimnastic (52) şi Oviedo (49p)

Pe locul 2 în clasamentul golgheterilor

Chiar dacă pe echipa sa cele trei goluri nu au ajutat-o foarte mult, pe atacantul român sigur da. A ajuns astfel pe locul doi în ierarhia celor mai buni marcatori din Segunda Division. Autor acum a 16 goluri pentru Cordoba în acest sezon, Florin And one se află acum la doar trei goluri în urma liderului Sergio Leon, de la Elche (19 reuşite), cel care a reuşit şi el o dublă în această etapă. Merită totuşi remarcat faptul că românul nu a marcat niciodată din lovitură de la 11 metri, în timp ce Leon a punctat de trei ori. Totodată, And one a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri marcate pe terenuri străine în acest sezon, 10 la număr. „Sper să-mi meargă lucrurile bine și aici, și la națională. Abia aștept să ajung în La Liga, anul viitor, cu Cordoba. Această echipă mi-a dat totul, mi-a dat șansa de a deveni fotbalist profesionist. Să dea Domnul să îmi îndeplinesc cele două obiective: să promovez cu Cordoba în Primera Division și să merg la EURO cu România”, a spus Andone.

Pleacă sigur dacă nu promovează

În liga a doua iberică mai sunt de jucat 11 etape, iar Cordoba încă se află destul de bine plasată în lupta pentru promovare. Este o cauză obligatorie ca să-l ţină la echipă pe And one, care şi-a trecut de curând în contract, când l-a şi prelungit, că va fi lăsat să plece, contra cost evident. ”Nu știu cât voi mai sta la Cordoba. Mai am încă doi ani de contract, vom vedea dacă vom promova sau nu în Primera Divisio. Oricum, ei, şefii mei, știu că gândul meu este să joc în Primera anul viitor. Prin capul meu nu trece altceva. Deci, ori promovez cu Cordoba, ori trebuie să joc la altă echipă în Primera Division. Nu mai pot să joc un an în Segunda”, a declarat la Digisport atacantul român.

Să dea Domnul să îmi îndeplinesc cele două obiective: să promovez cu Cordoba în Primera Division și să merg la EURO cu România

Florin And one, atacant Cordoba


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE