2020-08-10 08:01

Anghel Iordănescu şi secunzii săi au fost prezentaţi oficial la echipa naţională

 |  19:30
Anghel Iordănescu şi secunzii săi au fost prezentaţi oficial la echipa naţională

Florentin Dincă

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a prezentat noul staff de conducere al echipei naţionale, în frunte cu Anghel Iordănescu şi cu secunzii Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea. Şeful FRF a ţinut să lămurească faptul că Mircea Lucescu a fost ţinta sa numărul 1 pentru postul de selecţioner, însă a lăsat să se înţeleagă că tehnicianul nu a fost lăsat să plece de la Şahtior de patronul Rinat Ahmetov.

Anghel Iordănescu şi secunzii săi au fost prezentaţi oficial la echipa naţională
zoom
“Am lucrat cu două variante ideale, Mircea Lucescu şi Anghel Iordănescu. Ambii se integrau în profilul antrenorului căutat. Ni l-am dorit foarte mult pe Lucescu, şi el a vrut să revină, dar din păcate, nu s-a putut. În nici un moment în discuţiile cu Mircea Lucescu nu s-a pus problema banilor. A zis că vine gratis, pentru naţională, dar conducerea clubului a refuzat. Cu Dorinel Munteanu nu am vorbit, nici cu Cosmin Contra, doar colegii mei au vorbit cu Olăroiu, dar fără rezultat. M-am consultat şi cu jucătorii echipei naţionale, iar actualul staff are susţinerea lor. Iordănescu îi cunoaşte cel mai bine pe toţi jucătorii, în calitatea lui de director tehnic. La rândul său, Viorel Moldovan ştie foarte bine profilul jucătorilor tineri, Daniel Isăilă îi cunoşte cel mai bine pe jucătorii din Liga 1, iar Ionuţ Badea a contribuit la creşterea lui Chiricheş şi Pintilii. Anghel Iordănescu este cel mai de succes antrenor român. Avem nevoie de experienţă pentru a avea performanţe. Aceasta este varianta ideală pentru viitoarea echipă naţională”, a declarat Răzvan Burleanu.

Anghel Iordănescu şi secunzii săi au fost prezentaţi oficial la echipa naţională
zoom
S-a lăsat rugat

Anghel Iordănescu susţine că a spus pas la prima discuţie cu Răzvan Burleanu, nedorind să mai aibă pe umeri o astfel de responsabilitate, însă, văzând că a picat varianta Mircea Lucescu, a dat curs celei de-a doua strigări a şefului FRF. “Eu l-am nominalizat pe Mircea Lucescu, cred că era cea mai bună variantă.Am fost opt ani la cel mai înalt nivel la nivelul echipei naționale, o icoană sfântă. Nici un moment n-am avut însă ca țintă să revin la acest nivel. Îi mulțumesc lui Victor Pițurcă pentru ceea ce a făcut până acum la echipa națională.Sincer vă spun, la primul apel pe care domnul președinte l-a făcut la adresa mea, am refuzat, neavând suportul celor de acasă. Am acceptat pentru că fotbalul românesc este într-o situație specială și avea nevoie de un antrenor cu experiență, pentru a nu intra în criză. Meciul cu Irlanda de Nord va fi un meci capital în ceea ce privește calificarea. Despre cei pe care i-am ales ca secunzi, am considerat că sunt antrenori tineri, antrenori cu performanță, caractere puternice, cu personalitate. Sunt convins că împreună cu ei, cu entuziasmul lor și experiența mea, să ducem la bun sfârșit ceea ce ne propunem. Fotbalul mi-a dat totul și era o șansă să dau și eu înapoi ceva fotbalului. Nu m-a simțit umilit că am fost o soluție de criză. Mi-am dorit să ajut fotbalul. Am fost prezent la toate antrenamentele echipei naționale în ultimul an. Cunos tot ce s-a lucrat. Calificarea în Franța ar însemna crearea unei noi generații pe care s-o apreciem cu toții. Tendința în fotbalul mondial ne arată că echipele se pregătesc să joace mult mai ofensiv”, a spus Anghel Iordănescu.

Anghel Iordănescu şi secunzii săi au fost prezentaţi oficial la echipa naţională
zoom
Sistemul tactic va rămâne 4-2-3-1. Nu e bine să schimb acest modul cu care naționala a început această campanie – Anghel Iordănescu, antrenor România

CV lui Iordănescu la naţională

În vârstă de 64 de ani, Anghel Iordănescu a mai condus prima reprezentativă în două perioade, 1993-1998 şi 2002-2004. Reputatul tehnician revine pe banca tehnică a unei echipe după o pauză de opt ani, ultima dată antrenând pe Al-Ain. În primul mandat el a obţinut calificarea la CM din 1994 şi 1998, plus calificarea la CE din 1996, performanţe care l-au desemnat antrenorul de fotbal al secolului XX în România. În cel de al doilea mandat antrenorul nu a reuşit să califice naţională la Europeanul din 2004, după o coşmarul de la Copenhaga, cu Danemarca, iar în debutul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2006, după un egal cu Armenia, şi-a dat demisia din funcţia de selecţioner. 49 de victorii în 83 de partide a obţinut naţionala României sub comanda sa.

După ce a fost implicat în politică ca şi senator, Tata Puiu a fost readus anul trecut la Casa Fotbalului de către Mircea Sandu în funcţia de director tehnic al tuturor echipelor naţionale. Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, nu l-a avut la inimă pe acesta şi a dorit să scape la un moment dat de el, fiind considerat omul lui Gică Popescu. Într-un final, Iordănescu a fost păstrat în funcţie.

Anghel Iordănescu şi secunzii săi au fost prezentaţi oficial la echipa naţională
zoom
Vine Clau-gol la tineret?

Numirea lui Viorel Moldovan ca secund al lui Iordănescu la naţionala mare a însemnat automat despărţirea fostului internaţional de reprezentativa de tineret, acolo unde începuse de curând munca. În locul său, oamenii de la Federaţiei doresc tot un antrenor din noul val, Claudiu Niculescu (CS Mioveni) fiind în pole-position. ”Vrem să facem o treabă bună împreună cu doonul Iordănescu. Sper să ajungem şi trebuie să ajungem la acest Campionat European. Aş fi vrut să rămân şi la naţionala de tineret, dar ar fi însemnat un volum foarte mare de muncă", spune Moldovan.

CEx. s-a opus

Comitetul Executiv al FRF nu a votat ieri rezilierea contractului lui Victor Piţurcă. Decizia de încetare a colaborării cu fostul selecţioner nu a fost supusă aprobării, deoarece a fost asumată de preşedintele Răzvan Burleanu. În contractul lui Piţurcă exista o clauză de reziliere de 1,4 milioane de euro, indiferent care dintre părţi solicita ruperea înţelegerii, însă Burleanu i-a permis se pare acestuia să plece de la naţională fără să mai achite vreo despăgubire.

Anghel Iordănescu şi secunzii săi au fost prezentaţi oficial la echipa naţională
zoom
3 milioane de euro pentru tricolori

Preşedintele FRF şi jucătorii echipei naţionale au convenit ca din cele 8 milioane euro pe care federaţia le-ar încasa de la UEFA în eventualitatea în care prima noastră reprezentativă  s-ar califica la European, fotbaliştii să primească 3 milioane de euro. Această sumă va fi împărţită între jucătorii convocaţi la echipa naţională la meciurile din preliminarii, în funcţie de numărul de minute jucate fiecare. Restul de 5 milioane de euro urmează să rămână în visteria FRF.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-25Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
27 Oct 2014

sigur nu va mai razganditi de vreo doua trei ori,ca sa ne ametiti de tot
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE