2020-01-21 01:11

“Anomalie” în familie, cu girul FRF. Dinamo – Dinamo II, în 16-imile Cupei României

 |  17:32
“Anomalie” în familie, cu girul FRF. Dinamo – Dinamo II, în 16-imile Cupei României

Faza 16-imilor de finală din Cupa României propune astă-seară, de la ora 21.00, un meci mai mult decât ciudat, un meci care, într-un fotbal chiar şi amator, nu avea cum să aibă loc. Dinamo întâlneşte Dinamo II pe stadionul Dinamo. O astfel de partidă se dispută cu voia oficialilor FRF, care nu au fost în stare să modifice regulamentul din Cupă, decât abia pe 3 august 2016, insuficient ca regula să se aplice în sezonul în curs.

Conform modificării, începând de anul viitor, echipele satelit nu vor mai putea fi înscrise în competiţie, astfel că se va evita această “anomalie”, aşa cum a caracterizat-o ieri Ioan Andone, antrenorul lui Dinamo, în conferinţa de presă premergătoare partidei în familie: “E o anomalie. Puteam să joc acest meci la Săftica. Închideam porţile, chemam un arbitru şi jucam. Dar dacă nimeni nu s-a gândit şi nu există nişte reguli. E lipsă de respect faţă de competiţie, faţă de televiziunile care transmit meciul, faţă de sponsori. Nu poţi să faci aşa ceva. Voiam ca echipa a doua să cadă cu o echipă din prima ligă. Asta era ideea, să dăm 6-7 jucători acolo care să joace. Aşa, sper să fac un antrenament bun şi să nu se accidenteze nimeni. E greu de pregătit un astfel de meci, jucăm noi între noi. Când afli aşa ceva, nu crezi, zici că totul e doar o glumă, că e 1 aprilie”.

Ando a prins curaj

Întrebat de jurnalişti dacă în continuare îşi simte postul ameninţat, chiar şi după succesul cu Pandurii din campionat, scor 4-0, Ioan Andone a răspuns că nu e laş să plece acum, când echipa nu trece prin cele mai bune momente, şi că îşi doreşte să fie lăsat de presă în pace, atât el, cât şi echipa, şi “ameninţă” că Dinamo va juca fotbal de calitate “chiar şi cu bani puţini şi fără transferuri de milioane”: “Nu putem bate mereu cu 4-0. Normal că aşa trebuie să joace Dinamo de fiecare dată. Nu îmi simt postul ameninţat. Nu citesc zvonuri, nu mă interesează ce scrie presa. Eu îmi respect meseria şi nu sunt laş. Să mă lase în pace şi să lase în pace şi echipa. Echipa asta va juca fotbal, chiar şi cu bani puţini şi fără transferuri de milioane. Atât cât poate, că şi noi avem o limită".

Diniţă, antrenor Dinamo II: “Nu ne dăm la o parte”

Tehnicianul echipei secunde a lui Dinamo şi totodată finul lui Ioan Andone, Laurenţiu Diniţă, afirmă că nu se pune problema ca puştii săi “să o lase mai moale”, ba chiar vor evolua cu mare curaj, ca să-i demonstreze lui Ando că merită să fie chemaţi la prima echipă. Printre tinerii jucători care mai au prezenţe meteorice la echipa mare şi care ar dori să revină cât mai repede alături de Palic, Gnohere, Rotariu, Lazăr şi Nistor sunt Patrick Petre, Târcoveanu, Dudea, Popa, Ciobotariu şi Georgescu. "Jucătorii mei trebuie să îşi respecte munca şi să se respecte pe ei. Nu înseamnă că vom intra pe teren şi ne vom da la o parte sau că vom pierde cu 4-0. Trebuie să intrăm pe teren, să nu ne facem de râs şi să facem un spectacol frumos. O să vedeţi o echipă frumoasă, cu jucători talentaţi. Vor avea curaj şi vor oferi un spectacol. Am păstrat doar doi jucători de la echipa mare, Dudea şi Tîrcoveanu. Am vorbit cu băieţii şi ştiu că este o şansă pentru ei. Dacă nu picam cu Dinamo, ambele echipe aveam şanse să mergem mai departe. Poate aveam şi eu mai mulţi jucători de la prima echipă. Jucătorii mei se vor bucura dacă vor marca. Este de faţădă când spun că nu ştiu dacă să se bucure, o spun pentru pentru presă. Este munca lor şi se vor bucura", a spus Diniţă.

Foto: estire.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE