2020-01-27 04:21

Antrenorul Mihai Teja, dat afară de la Dinamo după numai 5 meciuri

 |  19:36
Antrenorul Mihai Teja, dat afară de la Dinamo după numai 5 meciuri

Florentin Dincă

Aventura lui Mihai Teja pe banca lui Dinamo se încheie după numei cinci meciuri oficiale. Bilanţul? Două victorii şi trei eşecuri. Ultima înfrângere, acasă cu Pandurii, care a echivalat cu eliminarea din Cupa Ligii, i-a fost fatală. Şefii Ionuţ Negoiţă şi Daniel Stanciu începuseră să mârâie încă din al doilea cantonament al iernii, când echipa pierdea pe bandă rulantă aproape toate amicalele, iar răbdarea a luat deja sfârşit. Este al 29-lea antrenor schimbat în acest sezon.

Teja nu are de gând însă să plece cu una cu două, şi vrea toţi banii până la finalul sezonului pentru a semna rezilierea contractului. Şefii vor să-i achite doar banii la zi. Cele două părţi vor continua să negocieze rezilierea înţekegerii. În acest timp, oficialii “câinilor” poartă negocieri cu mai mulţi tehnicieni, însă în pole-position se află Flavius Stoican, fostul antrenor al echipei, cel care a fost dat afară la sfârşitul turului la ordinul galeriei, care nu îl mai suporta. Totuşi, jucătorii vechi din lot fac presiuni ca Stoican să fie reînscăunat.

Garda veche şi-a spus cuvântul

Putem spune că Mihai Teja şi-a tăiat singur craca de sub picioare. Antrenorul, susţinut de managerul general Daniel Stanciu, a intrat în conflict cu mai mulţi jucători din garda veche, în frunte cu Marius Alexe şi Ştefan Bărboianu. Jucători exponenţiali în Ştefan cel Mare, cei doi îi aveau alături pe Valentin Lazăr, Cosmin Matei, Traian Marc, Mansaly Boubacar şi Kamil Bilinski. Mulţi dintre cei enumeraţi au fost lăsaţi în afara lotului de către antrenor în primele cinci meciuri oficiale. Fost căpitan al echipei în prima parte a campionatului, Lazăr s-a certat rău cu Teja după manşa tur din cupa Ligii cu Pandurii, iar în următoarele meciuri a stat două pe bară. La partida retur cu Pandurii, Teja i-a lăsat în tribună exact pe Alexe, Bărboianu şi Marc.

Strategie greşită

La prima vedere, numirea la începutul anului a lui Mihai Teja pe banca tehnică Dinamo părea extrem de inspirată, mai ales că lotul alb-roşu abunda de jucători tineri. Numai că, strategia ulterioară de transferuri, cu Marius Niculae, Hatem Elhamed, Nicolae Grigore, Marian Cristescu, Serginho Rodriguez sau Gordan Bunoza, toţi jucători trecuţi de prima tinereţe şi cu mare experienţă, impunea aducerea unui antrenor mai în vârstă, la fel cu mare experienţă, care este în stare să-i strunească cum trebuie.

Suntem prieteni, suntem vecini şi nu vreau să se supere pe mine, dar Dinamo este o palarie mult prea mare pentru el – Ionel Ganea

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE