2020-07-05 03:55

ASA TG. MUREŞ. Cu excepţia lui Bumba, ceilalţi 10 titulari ai echipei nu şi-au prelungit contractele scandente în vară

 |  18:41
ASA TG. MUREŞ. Cu excepţia lui Bumba, ceilalţi 10 titulari ai echipei nu şi-au prelungit contractele scandente în vară

Florentin Dincă

Toată lumea laudă evoluția de excepție a lui ASA Târgu Mureș în acest sezon. Nou-promovată, gruparea ardeleană este, cu opt etape înainte de final, la doar două puncte în urma liderului Steaua, după ce a recuperat doar în acest retur nu mai puțin de nouă puncte faţă de roş-albaştri. Însă puțini știu că aproape jumătate din componenții lotului condus de Liviu Ciobotariu se află la un pas să părăsească echipa în această vară, fiind în ultimele șase luni de contract.

Totul depinde de câștigarea sau nu a titlului, pentru că jucătorii respectivi nu vor să mai rămână în nici un caz în condițiile financiare actuale. Lista cu jucătorii cărora le expiră contractul la finalul campionatului este lungă și ea cuprinde aproape toţi titularii, în afară de Bumba. Portarul Edi Stăncioiu, închizătorii Ousmane N’doye și Gabi Mureșan, fundașii Feussi, Bejan, Marius Constantin și Laszlo Sepsi, adică toată linia defensivă, Hora, Voiculeț, Zicu și Gorobsov, practic aproape în totalitate linia mediană, plus atacantul Dorin Goga, sunt jucătorii care rămân liberi la vară.

Salariile rămân la fel

Tema principală de rezolvat a oficialilor rămâne convingerea jucătorilor intrați în ultimele șase luni de contract să-și prelungească înțelegerile. Însă cum banii la club vin în mare doar din drepturile TV, suplimentarea salariilor, chiar și în cazul câștigării titlului, pare foarte puțin probabilă. Cu o medie a remunerațiilor lunare de 6.000 de euro, este greu de crezut că fotbaliștii în cauză vor rămâne la ASA. Și asta într-un moment în care autoritățile locale ar trebui să intervină și mai mult la echipă, nu doar cu baza materială. Însă prioritățile la Târgu Mureş par altele decât fotbalul. 

Neplătiți în acest an

O altă problemă majoră o reprezintă restanțele salariale de câteva luni pe care le au jucătorii. Practic, în acest an, elevii lui Ciobi nu au văzut nici un ban. Situația este cu adevărat paradoxală cu evoluțiile senzaționale ale acestora din retur. Ei au trăit în ultimele trei luni și jumătate doar din primele de puncte obținute în retur. 1000 și 500 de euro a fost răsplata pentru victorie sau remiză în deplasare, în timp ce izbânda pe teren propriu a fost remunerată cu 500 de euro.

ASA TG. MUREŞ. Cu excepţia lui Bumba, ceilalţi 10 titulari ai echipei nu şi-au prelungit contractele scandente în vară
zoom
TENTAȚIE? Dinamo vrea patru

Venit în iarnă la Dinamo chiar de la ASA Târgu Mureș, managerul Daniel Stanciu a încercat cu disperare să aducă în Ștefan cel Mare câțiva jucători de la fosta sa echipă. Dacă în pauza competițională, când ASA era în afara podiumului și fără vreun gând de titlu, mutările erau cât de cât posibile, în momentul de față șansele de transfer par aproape nule, chiar dacă jucătorii vin liberi de contract și ar putea lua sume deloc de neglijat ca prime de instalare. Motivul e simplu, “câinii” sunt în afara cupelor europene din cauza insolvenței. Primul pe listă a fost Ousmane N’doye, fost jucător în Groapă, cu care s-a negociat intens. A urmat fundașul dreapta camerunez Patrice Feussi, fotbalist venit în vara lui 2014 de la UTA și care a impresionat până acum în tricoul mureșenilor. Goalkepeerul Eduard Stăncioiu, ajuns la 33 de ani, urma să asigure buturile roș-albilor, post problematic la Dinamo. Ultimul, dar poate nu cel din urmă, pe lista grupării bucureștene este mijlocașul argentinian Nicolas Gorobsov, cu care Daniel Stanciu a lucrat și la Poli Timișoara. Rămâne de urmărit câți dintre aceștia ar da mirajul Ligii Campionilor, dacă va fi cazul, pe o utopie numită Dinamo.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE