2019-12-09 19:54

Astra Giurgiu a câştigat titlul meritat, dar riscă să rămână fără echipă: Şapte jucători îşi termină contractele

 |  16:43
Astra Giurgiu a câştigat titlul meritat, dar riscă să rămână fără echipă: Şapte jucători îşi termină contractele

Astra Giurgiu s-a încununat campioană în week-end-ul care a trecut. Giurgiuvenii au condus acest campionat încă din etapa a şaptea, iar de atunci nu au mai predat şefia clasamentului, câştigând titlul cât se poate de meritat. Însă şefii clubului trebuie să se mişte extrem de repede şi să convingă cinci jucători titulari, adică aproape jumătate de echipă, plus două rezerve importante, să-şi prelungească înţelegerile scadente la finalul actualului sezon. Mirajul UCL va atârna greu în deciziile pe care jucătorii în cauză le vor lua cât de curând.

Fundaşii centrali Valerică Găman şi Geraldo Alves, apărătorul de bandă dreaptă, Pedro Queiros, şi mijlocaşii centrali Takayuki Seto şi Florin Lovin sunt liberi de contract în câteva zile. Pe lângă cei cinci, în aceeaşi situaţie se află alţi doi jucători importanţi, Daniel Niculae şi Cristi Oros. Primul, şi cel mai greu de ţinut este căpitanul Valerică Găman, fotbalist aflat sigur în lotul cu care România va ataca în această vară Campionatul European. Nu din postura de titular, dar cert din cea de primă rezervă a cuplului Chiricheş – Dr. Grigore. Plătit cu doar 10.000 de euro lunar la Giurgiu, Găman simte că acesta este cel mai prielnic moment să facă pasul spre străinătate, pentur a-şi asigura viitorul financiar. Atent monitorizat în acest sezon de grupări din Rusia şi Olanda, jucătorul oltean va pleca mai mult ca sigur de la echipă. Nu se ştie însă momentul când îşi va face bagajele. Înainte sau după play-off-ul Champions League. La rândul său, şi Gerlado Alves are şanse infime să rămână, însă la el problemele sunt de altă natură. Portughezul va împlini în această toamnă 36 de ani, vârstă la care cu greu ar mai putea faţă în Liga Campionilor, astfel că oficialii Astrei se vor gândi de două ori înainte dacă acestuia îi va mai fi propusă prelungirea angajamentului. Daniel Niculae (33 de ani) şi Florin Lovin (34 de ani), alţi doi veterani sunt doriţi în continuare la echipă, Daniel Niculae (33 de ani) şi Florin Lovin (34 de ani), însă nu se ştie încă în ce condiţii. La fel ca şi Pedro Queiros. La Takayuki Seto lucrurile sunt cât se poate de clare. Atât niponul, cât şi clubul de unde a fost împrumutat, Osmanlispor, vor să rupă de comun acord contractul, mijlocaşul dorindu-şi enorm să rămână la Astra şi să încerce să ajute echipa să pătrundă în grupele Ligii Campionilor. Cristi oros este ultimul pe această listă, şi totodată cel mai uşor de convins să-şi prelungească înţelegerea. O “rezervă” bună la casa omului, Oros şi-a făcut întotdeauna datoria faţă de Astra când s-a apelat la serviciile sale, iar conducătorii sunt mulţumuţi de devotamentul şi prestaţiile acestuia. Vor fi şi jucători la care se va renunţa din cauza randamentului slab, iar aceştia sunt Scarlatache, Boubacar, Alexandru Stan şi Iulian Roşu.

Alibec şi Boldrin depind de grupele UCL

Un caz aparte îl reprezintă Danis Alibec, de departe cel mai bun jucător al echipei în 2016. Atacantul căruia i se poate atribui în mare măsură câştigarea titlului, mai are contract cu Astra încă doi ani şi jumătate contract cu Astra, însă dorinţa sa cea mare este să plece din nou în străinătate. Şi clubul vrea “să scape de el”, însă pentru o sumă nu mai mică de două milioane de euro. Ofertele deja au început să vină pe adresa grupării patronate de Ioan Niculae, însă omul de afaceri aşteaptă ca atacantul să joace la EURO şi să o facă bine, cota urmând să i se dubleze. Cel puţin. Ca şi Alibec, şi Fernando Boldrin este curtat şi el, de echipe din Rusia şi Ucraina. Mijlocaşul ofensiv adus astă-vară de la Chiajna pentru doar 200.000 de euro, a impresionat în tricoul Astrei, iar cota sa a ajuns undeva pe la 1,5 milioane de euro. Pentru această sumă, Niculae e pregătit să-i dea drumul imediat. Şi Silviu Lung este de vânzare, evoluţiile sale fiind de mult timp la superlativ. 2,5 milioane de euro este preţul portarului.

Morais, ţinut la Astra de soţia româncă

Un alt titular care ar putea fi vândut în această vară este fundaşul stânga Junior Morais, jucător care va intra cât de curând în ultimul an de contract. Numai că brazilianul în vârstă de aproape 30 de ani este ţinut de voie de nevoie în România. Şi asta deoarece şi-a oficializat de curând relaţia pe care o avea cu o româncă, sportivă şi ea. Andreea Dosmin, handbalistă care are în CV Oltchim, CSM Ploieşti şi Unirea Slobozia. Cei doi s-au cunoscut la Ploieşti, când ea juca la CSM, iar brazilianul evolua cu Astra acolo, înainte de mutarea la Giurgiu. Mai mult decât atât, cei doi au şi devenit părinţi, iar Morais ar cam vrea să se stabilească în România, acolo unde joacă din 2011.

Memoriul lui Teixeira

Un alt jucător important din angrenajul lui Marius Şumudică, Filipe Teixeira, se gândeşte să plece de la Astra după ce clubul nu i-a plătit salariul în ultimele luni. Jucătorul s-a certat de mai multe ori cu conducerea pe această temă şi, neavând succes, şi-a depus memoriu la jumătatea lunii februarie. Cazul său este în continuare pe rolul comisiilor, jucătorul aşteptând să i se dea verdictul favorabil într-un final. În caz contrar, este decis să părăsească echipa campioană

Vin doar trei jucători. Săpunaru ar putea fi unul dintre ei

Preşedintele Astrei Giurgiu, Dani Coman, a vorbit ieri, la DigiSport Matinal, despre mutările pe care le pregăteşte campioana României. Atât despre capitolul veniri, cât şi despre cel al plecărilor. Conducătorul alb-negrilor a confirmat faptul că cei şapte jucători enumeraţi mai sus vor fi chemaţi în aceste zile la negocieri pentru eventuale prelungiri ale contractelor scadente în această vară. Dani Coman a confirmat totodată şi pista Cristi Săpunaru, jucător aflat în fruntea listei de cumpărături. Vor fi jucători care vor pleca. Vrem câteva nume din campionatul intern, dar nu se pune problema să luăm de la Steaua. Nu vor veni mai mult de trei jucători. În primul rând, jucătorii care au câștigat acest trofeu merită să fie recompensați și să se lupte pentru Champions League, deci baza tot ei vor fi. Queiros, Geraldo, Oros, Găman, Niculae vor termina contractul. La fel și Lovin. Aș vrea, dacă se poate, să-i opresc pe toți. Nu am realizat încă niciun transfer, pentru că nu s-a terminat campionatul. Vom vedea în zilele următoare. Am discutat cu Săpunaru, m-a și sunat, ne-a felicitat, mi l-aș dori foarte mult, pentru că este un jucător extraordinar. Dacă s-ar putea, l-aș vrea de duminică! El mi-a spus că prima variantă este Pandurii, datorită lui Edi Iordănescu s-a dus acolo”, a spus Coman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE