2020-02-19 20:06

Bătrâna Doamnă vrea să treacă Dunărea. CĂLĂRAŞI – UTA, primul baraj pentru promovarea în Liga 1

 |  16:06
Bătrâna Doamnă vrea să treacă Dunărea. CĂLĂRAŞI – UTA, primul baraj pentru promovarea în Liga 1

Ocupantele locurilor secunde din cele două serii ale ligii secunde, Dunărea Călăraşi şi UTA Bătrâna Doamnă, vor juca în această seară, de la ora 18.00 (DigiSport şi DolceSport), prima manşă a barajului de promovare în Liga 1. Returul va avea loc sâmbătă, la Arad. Acesta este primul hop, pentru că învingătoarea acestei duble se va confrunta în adevăratul baraj cu FC Voluntari, echipa din primul eşalon care a terminat sezonul pe locul 12.

Interesant este că ambele echipe şi-au schimbat de-a lungul acestui sezon de trei ori obiectivul. Fiind nou-promovate din liga a treia, şi-au propus în prima fază să nu retrogradeze din nou, apoi, văzând că rezultatele sunt din ce în ce mai bune, şi-au fixat ca ţintă calificarea în play-off, fază în care s-au luptat până în ultima etapă pentru primul loc şi implicit calificarea directă pe prima scenă a fotbalului românesc. N-a fost să fie, Rapidul şi Gaz Metan Mediaş au fost prea puternice. Şi-au adjudecat cele două serii şi au obţinut promovarea.

“UTA e o echipă ca și noi nou-promovată anul trecut în Liga a 2-a, o echipă care are în componență jucători destul de experimentați, mă refer la Botiș, la Strătila, plus Copil, jucători care au prezențe și în prima divizie din România, o necunoscută pentru noi și datorită faptului că joacă în cealaltă serie. Ca și șanse nu aș vrea să vorbesc, este vorba totuși de un baraj. Voi încerca să găsesc cea mai bună formulă pentru primul meci. Repet, este vorba de un baraj și trebuie să gândim foarte bine ambele jocuri, dar mult mai important este jocul de miercuri (n.r - astăzi). Trebuie să îi readuc pe băieți la nivelul optim fizic și mental. Vrem să le oferim spectatorilor călărăşeni o victorie, și mai mult o calificare, dar în același timp îi rog să se unească și să vină în număr cât mai mare la stadion”, a declarat antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, cel care, alături de Ionel Ganea, tehnicianul din tur al echipei, sunt principalii artizani ai performanţei echipei de până acum. “Esre o performanţă frumoasă pentru noi. E o dublă finală și la Călărași e foame de fotbal, există entuziasm după un parcurs bun. Sunt necunoscute pentru ambele părți, încercăm să adunăm informații cât mai multe până la ora jocului. Am văzut câteva lucruri, știu că au golgeterul seriei, jucători de atac ok și au experiență. Ne dorim să ieșim câștigători. E o şansă unică pentru toată lumea. Trebuie să purtăm tricoul cu mândrie şi responsabilitate. Vom da totul şi cu Voluntari, dacă o să fie cazul, chiar dacă nimeni nu ne dă şansă cu această echipă din prima ligă”, a fost şi reacţia lui Roland Nagy, antrenorul arădenilor.

Jucători importanţi în ambele tabere

Ficare dintre cele două echipe îşi va scoate la înaintare toate atuurile de care dispun. În cazul de faţă, jucătorii cei mai buni. Atât la Dunărea, cât şi la UTA dispun de jucători experimentaţi, care au trecut în CV multe meciuri în Liga 1. Călăraşiul, despre care se spune că a avut un buget de aproape 3 milioane de euro, pus la bătaie de Consiuliul local şi Judeţean, îl are în poartă pe Cezar Lungu, goalkeeper trecut pe la Steaua, Astra, Sportul şi CSMS Iaşi. Pe linia de fund lider este Bogdan Panait (Steaua, SC Vaslui), secundat de Mihai Popescu, jucător care este împrumutat de Dinamo, şi puştii care evoluează pe benzi, Ionuţ Ţenea şi Mădălin Mureşan. Linia de mijloc, punctul forte al Dunării, este formată din marocanul Saifeddine Alami, “creierul” echipei, Gabi Preoteasa (19 ani), Daniel Vădrariu, fost la Astra, internaţionalul U-18 Alexandru Stoica şi veteranul de 32 de ani Sergiu Popescu. În atac, Adrian Mihalcea a mizat mai mereu pe unul dintre cele două vârfuri de lance, Valentin Alexandru (16 goluri) şi Boudouin (Bodo) Kanda, românul cu tată zairez, însă la nevoie poate apela şi la Valentin Balint (2 goluri), nepotul lui Dănuţ Lupu trecut şi pe la echipa mare a lui Dinamo în mandatul lui Gigi Mulţescu. De remarcat, şi asta este de lăudat, Dunărea are în lot 6 localnici: Ionuț Țenea, Mircea Ștefan, Valentin Andrei, Gabriel Popa, Silviu Matei și Victor Petre, ultimul fiind indisponibil de mai mult timp din cauza unei accidentări.

De partea cealaltă, UTA vine la Călăraşi în frunte cu Sorin Botiş, veşnicul căpitan al echipei, cel carea împlinit în luna aprilie 38 de ani. Sorin Strătilă, fost la Astra, Dinamo şi Chiajna, Dumitru Copil, fost cândva prin campionatul Scoţiei, Marius Curtuiuş, golgheter în trecut la Gloria Bistriţa, sunt alte câteva nume importante din lotul arădenilor. Din păcare pentur antrenorul Roli Nagy, acesta nu îi va avea la dispoziţie pe fundaşii Polgar, Gligor şi Filaret, totţi trei accidentaţi, în timp ce Hlistei este “out” pentru această dublă de baraj.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE