2020-08-10 23:08

BREAKING NEWS. Campionatul European de Fotbal a fost AMÂNAT pentru anul viitor

 |  14:46
BREAKING NEWS. Campionatul European de Fotbal a fost AMÂNAT pentru anul viitor

Aşa cum era de aşteptat, Campionatul European de fotbal EURO 2020, care urma să aibă loc şi în România, a fost amânat pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, în urma teleconferinţei organizate de UEFA la care au luat parte cele 55 de federații de fotbal afiliate.

UEFA a luat această decizie critică pentru a da timp ligilor naţionale, suspendate în prezent, să se poată încheia. Din cauza pandemiei de coronavirus, campionatele europene au fost suspendate, la fel ca Liga Campionilor şi Liga Europa.

Propunerea a fost prezentată celor 55 de federaţii membre, Asociaţiei Cluburilor Europene, European Leagues şi FIFPro, care au fost de acord cu ea. O decizie finală va fi luată, marţi, de Comitetul Executiv al UEFA, precizează Reuters.

"E o decizie foarte bună, cea mai buna decizie care se putea lua în acest moment, trebuia asigurată siguranţa populaţiei. Ştiam care sunt scenariile UEFA, e mult mai bine, mai ales că era o competiţie desfăşurată în mai multe oraşe din Europa. Investiţiile vor continua, faptul că Euro se amână nu înseamnă că se vor sista lucrările, cu siguranţă ne vom încadra cu toate stadioanele în termen. Sunt oricum investiţii publice necesare poporului. Ne vom strădui să asigurăm cele mai bune condiţii, se vor rezolva şi investiţiile în transport, ţin mereu legătura cu cei responsabili", a spus ministrul Tineretului şi Sportului , Ionuţ Stroe, la Digi24.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care urma să celebreze 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Bucureştiul trebuia să găzduiască trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califica în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României urma să joace cel puţin două partide la Bucureşti.

Echipa naţională de fotbal a României trebuia să întâlnească pe 26 martie, de la ora 21:45, la Reykjavik, selecţionata Islandei, într-o partidă contând pentru semifinalele play-off-ului EURO 2020. Dacă învingea în această partidă, România urma să înfrunte, pe 31 martie, la Sofia sau Budapesta, meciul decisiv pentru calificarea la turneul final, în faţa Bulgariei sau Ungariei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE