2020-07-07 13:36

UPDATE. Bucureştiul, desemnat oraş gazdă al meciurilor Campionatului European de fotbal din 2020

 |  14:33
UPDATE. Bucureştiul, desemnat oraş gazdă al meciurilor Campionatului European de fotbal din 2020

Bucureştiul a fost desemnat vineri ca oraş gazdă al meciurilor Campionatului European (CE) de fotbal din 2020. Astfel, pe Arena Naţională se vor disputa patru întâlniri, una în optimile de finală şi alte trei în grupe.

UPDATE 19.35 "Decizia Comitetului Executiv al UEFA ca România să se afle printre ţările organizatoare ale EURO 2020 este una extrem de onorantă şi îmi produce o bucurie enormă care îmi consolidează încrederea pe care o am în viitorul fotbalului românesc. Faptul că Bucureştiul este unul dintre oraşele cărora li s-a atribuit organizarea Euro-2020 consider că este şi un semn de încredere pe care UEFA îl arată Federaţiei Române de Fotbal şi planului său de reformă şi promovare a performanţei în fotbal. Vreau să profit de această ocazie şi să mulţumesc tuturor reprezentanţilor Guvernului României care au contribuit la susţinerea şi promovarea acestui proiect. A fost un exemplu de colaborare eficientă interinstituţională şi un exemplu care ilustrează ideea că o viziune corect asumată, susţinută cu responsabilitate pe fiecare palier, nu poate decât să ne ducă spre succes", a afirmat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

UPDATE 17.11 "Sunt foarte bucuros pentru această reuşită. Faptul că Bucureştiul se află printre oraşele care vor găzdui meciuri la Euro-2020 este numai meritul lui Mircea Sandu. El, din poziţia pe care o ocupă în cadrul Comitetului Executiv al UEFA, a adus şi finala Ligii Europa la Bucureşti, el a făcut posibil împreună cu cei de la primărie să avem acum Arena Naţională şi tot el a făcut posibil şi această desemnare pentru Euro-2020", spune șeful Ligii, Gino Iorgulescu. 

UPDATE 16.28 "Nici nu îmi permiteam să mă gândesc la lucrul acesta acum câţiva ani, dar în momentul când s-a construit acest stadion am început să sperăm toţi. După ce s-a jucat aici şi o finală de cupă europeană (n.r. - finala Ligii Europa din 2012) iată că acum am ajuns să găzduim şi meciuri la un Campionat European, iar asta este o realizare, o mare performanţă pentru România", a afirmat la Dolce Sport selecționerul Victor Piţurcă.

UPDATE 15.37 "2020 vine să împlinească ce s-a realizat până acum în sportul şi în fotbalul românesc. Suntem aici, în Comitetul Executiv, şi am susţinut această decizie. Hotărârea a aparţinut Comitetului Executiv. Am pregătit un dosar, a fost bine apreciat şi a fost şi votat. În mai puţin de 6 ani trebuie să ducem la bun sfârşit modernizarea infrastructurii. Astfel de evenimente ajută la dezvoltarea unei ţări. Vor exista fan zone-uri şi în oraşe precum Timişoara, Cluj, trebuie modernizate şi infrastructurile din aceste oraşe. Proiectul a început de mult, de când eram preşedinte al FRF. Nu vă gândiţi la cât o să ajute financiar acest eveniment, gândiţi-vă la faptul că de autostrăzi vor beneficia copiii şi nepoţii noştri. Nu contează cele 2, 3 sau 5 milioane de euro pe care le vom face pe moment", a declarat la Sport.ro Mircea Sandu. 

În cazul în care naţionala României va reuşi calificarea la CE 2020, două dintre partidele tricolorilor din faza grupelor se vor disputa la Bucureşti.

Oraşele care vor găzdui câte un meci din optimi şi alte 3 partide din grupe la CE 2020: Copenhaga, Bucureşti, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles şi Glasgow.

Un sfert finală şi trei meciuri din grupe vor avea loc la Munchen. Baku va găzdui un sfert de finală şi alte 3 meciuri din grupe. De asemenea, o partidă din "sferturi" şi alte 3 din grupe se vor disputa la Sankt Petersburg.

Roma este al patrulea oraş gazdă al unui sfert de finală. Aici se vor disputa şi 3 partide din grupe.

Londra va găzdui finala şi semifinalele turneului final al Campionatului European din 2020.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE