2020-01-24 13:13

Bucureștiul va avea un nou stadion cu 18.000 de locuri

 |  21:29
Bucureștiul va avea un nou stadion cu 18.000 de locuri

Ministerul Transporturilor anunță refacerea Stadionului Giulești. Arena va avea o capacitate de 18.000 de locuri și va fi încadrat în cea mai înaltă categorie UEFA, după finalizarea lucrărilor de modernizare.

"Clubul Sportiv Rapid Bucuresti mai are in desfasurare un proiect, inceput in vara anului 2015, pentru consolidarea si modernizarea Stadionului Giulesti-Valentin Stanescu. In acest moment, a fost realizat studiul de pre-fezabilitate si au fost obtinute certificatele de urbanism.

Conform planurilor Companiei Nationale de Investitii, Clubul Rapid va avea: un stadion de 18 000 locuri, parcare D+P+3+terasa, parcare D+P, sala polivalenta, bazin de inot, sali de: haltere, lupte, box, karate, precum si camere de cazare pentru sportivi, unitati de alimentatie si spatii comerciale.Astfel, Stadionul Giulesti va putea fi incadrat in categoria a IV-a UEFA, cea mai inalta si care permite organizarea oricarui tip de meci (inclusiv meciuri din Liga Campionilor, Campionate Mondiale, Campionate Europene ori Campionate Mondiale ale Cluburilor) ", se arata in comunicatul citat de News.ro.

De asemenea, bazinul de polo al CS Rapid va fi reabilitat si consolidat, urmand a fi dat in folosinta in 2018.

"Bazinul de polo al Clubului Sportiv Rapid Bucuresti, unitate aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, va fi reabilitat si consolidat. In cadrul proiectului gestionat de Compania Nationala de Investitii, a fost incheiata licitatia pentru inceperea lucrarilor. Din actuala constructie va fi pastrata doar schela metalica. Noul bazin va avea o structura moderna, din sticla, o cuva marita conform normelor stabilite de Federatia de Polo, precum si 200 de locuri pentru spectatori. In plus, proiectul mai prevede si o sala de forta si vestiare adecvate. Termenul de finalizare a lucrarilor este anul 2018", precizeaza Ministerul.

CS Rapid nu precizeaza insa cat va costa noul stadion ce va fi finantat din bani publici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-09



Parerea ta...

MICROBIST
09 Mai 2016

au mai spalat bani , de citeva ori .
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE