2020-07-07 18:08

“Bursucul”, din nou în mediocritate. Dar tot după bani. Dan Petrescu a fost dat afară de la Jiangsu Suning. Antrenorul s-a înţeles deja cu fosta sa echipă, Kuban Krasnodar, retrogradată în liga a doua din Rusia

 |  18:10
“Bursucul”, din nou în mediocritate. Dar tot după bani. Dan Petrescu a fost dat afară de la Jiangsu Suning. Antrenorul s-a înţeles deja cu fosta sa echipă, Kuban Krasnodar, retrogradată în liga a doua din Rusia

Traseul carierei în antrenorat al lui Dan Petrescu nu-l înţelege nimeni. Cert este că el bate pasul pe loc de când a plecat din România. Ba mai mult, deciziile sale din ultimii ani l-au făcut să piardă mai multe trenuri care duceau spre Vest, chiar dacă de la echipe mai mici. Alegerile sale au fost călăuzite din păcate doar de factorul financiar. Prima dată în Rusia, la Kuban Krasnodar şi Dinamo Moscova, apoi în Qatar şi China, cu o escală vara trecută de doar câteva zile la ASA Târgu Mureş. De la Jiangsu Suning a fost dat afară în aceste zile, însă “Bursucul” ne surprinde din nou. Neplăcut. Se întoarce la Kuban, echipă care a retrogradat în liga doua din Rusia.

Plecat din România aureolat de titlul magnific obţinut cu Unirea Urziceni, tehnicianul a ales să semneze în 2009 cu Kuban Krasnodar, pentru un contract de două milioane de dolari pe sezon. A promovat echipa în prima ligă, apoi a ales să plece pe un contract superior la mult mai galonata Dinamo Moscova (2012). Nu a rupt nici aici gura târgului şi a fost dat afară. A stat ceva timp pe bară, refuzând mai multe oferte de la echipe cunoscute din Vest, dar care însă nu au putut să-i satisfacă pretenţiile ajuse artificial la un anumit nivel. În urmă cu fix doi ani, acceptă oferta qatarezilor de la Al-Arabi, care îi oferă un salariu de şeic, 3,5 milioane de euro pe an. Numai că rezultatele echipei nu au fost pe măsura remuneraţiei, astfel că oficialii l-au dat afară după numai şase luni. A stat iar şomer timp de jumătate de an, dând cu piciorul la alte oferte, unele dintre ele venite chiar din Anglia, e adevărat, nu de la echipe de prim-plan şi nu aşa de bănoase.

Vara trecută, surpriză. A fost convins să o preia pe ASA Târgu Mureş, la acea vreme vicecampioana României. Însă exact chiar în acea perioadă, gruparea ardeleană intrase în colaps financiar. A stat să pregătească echipa doar la meciul din Supercupă, câştigat în faţa stelei cu 1-0. A fugit apoi în China, la Jingsu Suning, unde prinsese un contract de vis – 3 milioane de euro pe sezon. A terminat campionatul pe un modest loc 9, dar s-a salvat prin câştigarea Cupei. Nu pentru mult timp, pentru că şefii săi şi-au dorit un antrenor cu nume, care să se lupte cu adevărat la titlu cu Guangzhou Evergrande. Chiar dacă I s-au adus jucători de peste 100 de milioane de euro, ca Alex Teixeira sau Ramires, Jiangsu a dat câteva rateuri în campionat, fiind deja la şase puncte în urma rivalei Guangzhou, a părăsit şi Liga Campionilor Asiei, iar asiaticii n-au mai suportat şi l-au dat afară.

3 trofee majore are Dan Petrescu în cariera de antrenor: titlul în Liga 1 cu Unirea Urziceni (2009), Supercupa României cu ASA Tg. Mureș (2015) și Cupa Chinei cu Juangsu (2015).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE