2020-08-11 17:03

CAMPIONATUL MONDIAL DIN RUSIA. Anghel Iordănescu: “Am ales grupa perfectă, dar nu cred că vom avea parte de o asemenea grupă”

 |  13:38
CAMPIONATUL MONDIAL DIN RUSIA. Anghel Iordănescu: “Am ales grupa perfectă, dar nu cred că vom avea parte de o asemenea grupă”

Florentin Dincă

Preşedintele FRF răzvan Burleanu şi selecţionerul Anghel Iordănescu au plecat vineri dimineaţă spre Sankt Petersburg, acolo unde sâmbătă va avea loc tragerea la sorţi a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Rusia 2018. Tata Puiu şi-a făcut în gând o grupă cât se poate de accesibilă pentru tricolori, iar ea cuprinde Slovacia, Irlanda de Nrod, bulgaria, Moldova şi San Marino. Tragera la sorţi va avea loc începând cu ora 18.00 şi va fi transmisă în direct pe TVR.

"Am făcut câteva calcule și sunt anumite echipe pe care aș vrea să le evităm. O grupă pe care aș dori-o ar fi cu Slovacia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Moldova și San Marino. Aceasta ar fi grupa perfectă. Cu siguranță nu vom cădea într-o asemenea grupă și nu are rost să mai fac calcule. Echipa națională trebuie să se califice la EURO 2016 şi la Campionatul Mondial din 2018", a spus Anghel Iordănescu la DigiSport.

Tricolorii se regăsesc, după mulţi ani, datorită clasamentului FIFA pe luna iunie, în prima urnă valorică, alături de Germania, campioana mondială în exerciţiu, Belgia, Olanda, Portugalia, Anglia, Spania, Croaţia şi Ţara Galilor. La ultima tragere la sorţi, pentru preliminariile EURO 2016, din Franţa, Tata Puiu şi Victor Piţurcă au ţinut noroc echipei naţionale, care a picat în cea mai uşoară grupă posibilă, cu Grecia, Ungaria, Irlanda de Nord, Finlanda şi Insulele Feroe. Cele 52 de reprezentative vor fi împărțite în nouă grupe (7 grupe de câte 6 și două grupe de 5).

Echipele de pe locurile 1 se vor califica direct la CM, în timp ce 8 din selecționatele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă.  Forul european a solicitat ca Anglia, Franţa, Germania, Italia, Spania şi Olanda să meargă în grupe de câte şase echipe, informează frf.ro. Câştigătoarele celor 9 grupe vor mege direct la turneul final din Rusia, în timp ce opt din cele nouă echipe plasate pe locul secund în grupe, vor disputa un baraj tur-retur, din care vor rezulta alte 4 echipe calificate la Mondial.

Urnele valorice la tragerea la sorți

Urna 1

Germania

Belgia

Olanda

Portugalia

România

Anglia

Ţara Galilor

Spania

Croaţia

Urna 2

Slovacia

Austria

Italia

Elveţia

Cehia

Franţa

Islanda

Danemarca

Bosnia

Urna 3

Ucraina

Scoţia

Polonia

Ungaria

Suedia

Albania

Irlanda de Nord

Serbia

Grecia

Urna 4

Turcia

Slovenia

Israel

Irlanda

Norvegia

Bulgaria

Insulele Feroe

Muntenegru

Estonia

Urna 5

Cipru

Letonia

Armenia

Finlanda

Belarus

Macedonia

Azerbaidjan

Lituania

Moldova

Urna 6

Kazahstan

Luxemburg

Liechtenstein

Georgia

Malta

San Marino

Andorra


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-24

In legatura cu acest articol...

Florin Gardoş a suferit accidentare gravă - ruptură de ligamente încrucişate
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE