2020-01-27 10:32

CAMPIONI EUROPENI CU REPETIŢIE. Naţionala de minifotbal scrie istorie şi după plecarea lui Răzvan Burleanu

 |  18:20
CAMPIONI EUROPENI CU REPETIŢIE. Naţionala de minifotbal scrie istorie şi după plecarea lui Răzvan Burleanu

Florentin Dincă

Naționala de minifotbal a României a câştigat în week-end al cincilea titlu european consecutiv din tot atâtea ediţii. Tricolorii au învins Slovenia, scor 1-0, în finala miniEURO 2014, la Herceg Novi (Muntenegru). Unica reuşită, una spectaculoasă, cu călcâiul, a purtat semnătura lui Cosmin Crăciun, cu două minute înainte de fluierul de final.

Iată că, şi după plecarea din martie a lui Răzvan Burleanu din fruntea Federaţiei de Minifotbal, naţionala continuă să nu aibă rival în acest sport. De altfel, Burleanu, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, dar şi şeful forului europene de minifotbal, a fost alături de echipă de-a lungul competiţiei din Muntenegru, luându-şi concediu de la FRF. El a fost cel care i-a premiat la final cu trofeul pe tricolori, dar şi pe celelalte două echipe de pe podium.

Antrenată de fostul arbitru Tiberiu Lajos, naţionala noastră de minifotbal a avut un parcurs de metronom la aceasta ediţie a miniEURO. Românii nu au simţit gustul înfrângerii, câştigând toate meciurile: 2-1 cu Slovenia, 8-0 cu Lituania, 1-0 cu Grecia, în faza grupelor, 2-0 cu Republica Moldova în optimile de finală, 3-2 cu Scoţia în sferturile de finală, 2-1 cu Cehia în semifinale, şi 1-0 cu Slovenia în ultimul act.

România a triumfat la toate cele cinci ediții ale Campionatului European: Slovacia (2010), Tulcea (2011), Chișinău (2012), Grecia (2013) și Herceg Novi (2014).

Medaliile de bronz în Muntenegru au revenit reprezentanţilor Cehiei, care au învins Germania cu 2-1 în finala mică. Din păcate, nici un tricolor nu a reuşit să pună mâna pe vreun premiu individual. Mitja Flisar (Slovenia) a fost desemnat cel mai bun jucător de la miniEURO 2014, scoțianul Joe Andrew a fost golgheterul competiției, în timp ce muntenegreanul Dejan Milutic a fost declarat cel mai bun portar.

Regulament pe scurt

Minifotbalul seamănă oarecum cu fotbalul se sală, numai că suprafaţa de joc este una cu iarbă artificială. Se joacă două reprize a câte 20 de minute, cu câte cinci minute pauză între ele. Echipele sunt formate din maximum 6 jucători, dintre care unul este portar, iar fotbaliştii pot avea vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani. Numărul de înlocuiri în timpul unui joc este nelimitat, iar un jucător poate intra în joc ori de câte ori îi cere antrenorul. Dimensiunile terenurilor de joc sunt: 38-42 de metri lungime şi 18-22 de metri lăţime.

Ardealul şi Moldova sunt la putere

Lotul echipei naţionale este compus în mare parte din jucători care activează la cluburi din Ardeal şi din Moldova. Timişoara îşi trage partea leului, cu Nicolae Costândana, Miroslav Nicolin, Adrian Călugăreanu şi Ovidiu Vâlceanu, plus selecţionerul Tibi Lajos. Numele cluburilor de la care provin tricolorii nu spun nimic, însă merită să le amintim: Giroc Timişoara, AS Vispeşti Ploieşti, Sports Timişoara, Juventus Sibiu, Marcă Înregistrată Sibiu, Design Construct Braşov, Voinţa Deep Serv Focşani, Bentel Sistem sibiu şi Liss Affair Iaşi.

LOTUL ROMÂNIEI LA EURO

Portari: Cristian Popa (AS WMT Giroc Timișoara), Bogdan Rădulescu (AS Vispeşti Ploiești 2010)

Fundaşi: Nicolae Costândana (MAV Sports Timișoara), Mircea Popa (Juventus Sibiu), Gheorghe Bărăgan (AS Vispeşti 2010 Ploiești), Gabriel Tănase (Marca Înregistrată Sibiu)

Atacanţi: Răzvan Radu (Design Construct Brașov), Radu Burciu (Design Construct Brașov), Miroslav Nicolin (MAV Sports Timișoara), Emilian Chivu (Voința Deep Serv Focșani), Adrian Călugăreanu (AS WMT Giroc Timișoara), Alin Iacob (Consiliul Județean Buzău), Cosmin Crăciun (Bentel Sistem Cluj), Ovidiu Vîlceanu (MAV Sports Timișoara), Ioan Știrbeț (Lis Affair Iași)

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE