2019-12-06 04:43

Cardiologul care l-a consultat pe Patrick Ekeng în ianuarie: Îmi asum, era normal cardiac

 |  07:59
Cardiologul care l-a consultat pe Patrick Ekeng în ianuarie: Îmi asum, era normal cardiac

Adriana Maria Marinescu, medicul primar cardiolog de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, a declarat că dinamovistul Patrick Ekeng era sănătos în luna ianuarie a acestui an. Reacţia medicului vine după ce INML a publicat rezultatele autopsiei fotbalistului, conform cărora acesta suferea de cardiomiopatie hipertrofică.

„Da, l-am examinat. Îmi asum mie în sută, sau sută de mii în sută, cum vreţi, rezultatul examinării. El avea examinări succesive. În 2015 fusese examinat în Franţa şi era normal, eco-cord şi... n-am văzut o coronarografie, e adevărat. Iar eu l-am examinat pe 12 ianuarie şi pe 14 ianuarie a făcut un eco-cord la Medas. Personal, repet, personal, mă îndoiesc că omul a avut ceva de provenienţă cardiacă. Dar, asta este. El avea modificări pe inferolateral, care fenotipic pot aparţine sportivilor... Fenotipului african. A făcut o ecografie, am văzut-o. L-am rugat să o legalizeze şi pe cea din Franţa. În România l-am văzut doi cardiologi a căror competenţă nu poate fi pusă la îndoială. Aşa a fost atunci. Dacă se găseşte altceva, asta este!“, a declarat medicul primar cardiolog de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, Adriana Maria Marinescu, potrivit Mediafax.

Aceasta a mai spus că dinamovistul a avut două ecografii în Bucureşti care erau normale.

"Modificările care sunt pe electrocardiogramă, pe suprafaţă, aparţin, cu o specificitate de peste 90%, fenotipului african. Fenotipul african nu are, teoretic, particularităţi electrocardiografice descrise ca specifice, în afara acestor unde T negative care pot să apară şi sunt recunoscute în literatură, dar există, într-adevăr, modificări ale undei T care apar preponderent la atleţi, mult mai puţin la fotbalişti, însă în cadrul cardiomiopatiei, care este o afectare structurală, într-adevăr, şi cu o bază genetică, pot să apară modificări ale muşchiului, ale structurii“, a explicat medicul primar cardiolog.

Adriana Maria Marinescu a mai spus că puteau fi două evenimente: o cauză traumatică şi una netraumatică.

"Eu am acceptat-o pe prima", a completat dr. Marinescu.

„Din punctul meu de vedere, el a fost examinat pe 12 ianuarie la mine, pe 14 ianuarie de colegul meu care este un specialist, un profesionist de excepţie, un medic foarte-foarte bun. Din punctul meu de vedere, cardiac, este normal. Eu pot să am un punct de vedere şi l-am avut. Am spus: da, l-am examinat, este poziţia 109 din registru pe 12 ianuarie, am avut documente care spuneau că ecografia din Franţa era normală, ca dimensiuni era aproximativ... Deci n-am ce să... La mine a fost normal. Nimeni nu are niciun interes să rişte. Omul a fost normal cardiac. În momentul în care va apărea un comunicat al Ministerului Sănătăţii îl voi citi, dacă voi fi chemată la Colegiu voi spune ce v-am spus, dar asta e o discuţie teoretică. Nu am niciun motiv să mă ascund, am 21 de stopuri cardiace reanimate, sunt cardiolog din 93, aşa că, slavă Domnului...“, a afirmat medicul. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE