2020-05-29 03:41

Celebrul arbitru englez Howard Webb s-a retras din carieră

 |  17:16
Celebrul arbitru englez Howard Webb s-a retras din carieră

Florentin Dincă

Celebrul arbitru englez Howard Webb a decis să se retragă din carieră. În vârstă de 43 de ani, Howard Webb urmează să devină director tehnic al Asociaţiei Arbitrilor Profesionişti.

"Sunt foarte încântat să încep acest capitol nou al carierei mele, după 25 de ani minunaţi pe gazon. Am petrecut peste un deceniu la meciurile din Premier League, fiind suficient de norocos să fiu implicat în nouă turnee FIFA şi UEFA, dar şi să arbitrez finale de Liga Campionilor sau Cupa Mondială", a spus Webb, citat de The Guardian.

Centralul a condus partide în Premier League din 2003, iar în perioada 2005-2014 a fost arbitru FIFA. Cariera sa este una extrem de prestigioasă. A arbitrat finala Ligii Campionilor din 2010, Internazionale Milano - Bayern Munchen, dar şi ultimul act al Cupei Mondiale din acelaşi an, dintre Spania şi Olanda. În 2013, Webb a fost desemnat cel mai bun arbitru de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului. Imediat după ce a condus ultimul act al Cupei Mondiale, Webb a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu Ordinul Imperiului Britanic.

Singurul meci al României pe care Howard Webb l-a arbitrat a fost victoria din 2012 contra Turciei, la Istanbul, scor 1-0, în preliminariile Campionatului Mondial din 2014.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE