2020-08-13 06:14

Christoph Daum dezamăgit de cluburile care nu au lăsat jucătorii tineri pentru cantonamentul din Antalya

 |  19:04
Christoph Daum dezamăgit de cluburile care nu au lăsat jucătorii tineri pentru cantonamentul din Antalya

Aşa cum era de aşteptat, cantonamentul selecţionatei U-23 din luna ianuarie a fost anulat din cauza faptului că mai multe cluburi, în frunte cu Steaua, Dinamo şi Craiova, au anunţat că nu-şi vor lăsa jucătorii la această acţiune care nu era prinsă în calendarul UEFA. Selecţionerul Christoph Daum a rămas dezamăgit de decizia formaţiilor în cauză, cărora le transmite că au dat cu piciorul oportunităţii ca jucătorii lor tineri să fie promovaţi şi observaţi de scouterii echipelor importante din Vest.

“Am discutat cu mai multe cluburi despre disponibilitatea de a lăsa jucătorii tineri, de perspectivă, care pot face pasul la naţionala U21 sau chiar la naţionala mare. Primele răspunsuri au fost pozitive, aşa că am trimis fiecărui club o invitaţie oficială pentru acest cantonament. În urmă cu câteva zile am primit o serie de răspunsuri negative la convocările noastre, mai multe cluburi au refuzat să lase jucătorii să participe la acest cantonament. Respectăm dreptul fiecărui club de a refuza convocarea unui jucător în afara datelor FIFA. Dar suntem dezamăgiţi şi surprinşi că există cluburi care nu vor să colaboreze şi nu profită de această oportunitate", a spus Daum pentru frf.ro.

Neamţul a precizat că acest cantonament ar fi avut un impact pozitiv atât asupra jucătorilor convocaţi, cât şi al cluburilor lor:"Cantonamentul le-ar fi oferit posibilitatea tinerilor jucători să reprezinte selecţionata U23 a României. Şi ar fi avut un impact pozitiv asupra cluburilor, dacă ne referim la experienţa meciurilor internaţionale. Ar fi adus promovare jucătorilor şi cluburilor. Pentru că în acest moment avem disponibili mai puţin de jumătate dintre jucătorii convocaţi, suntem nevoiţi să anulăm cantonamentul".

I-a mulţumit lui Hagi

Daum a mulţumit grupărilor care au răspuns pozitiv, şi în special lui Gică Hagi, cel care ar fi fost de acord să cedeze cât mai mulţi jucători la acţiunea din Turcia:"Am dori să mulţumim clubului Viitorul şi lui Gheorghe Hagi pentru susţinerea şi înţelegerea de care au dat dovadă, dar şi celorlalte cluburi care au răspuns pozitiv invitaţiei noastre de a lua parte la acest cantonament: CFR Cluj, ACS Poli Timişoara, UTA, Gaz Metan, FC Botoşani, Dinamo, Swansea, Real Zaragoza, Fiorentina. Din păcate, alte cluburi nu au arătat aceeaşi înţelegere şi nu au văzut avantajele unei astfel de acţiuni pentru ele, pentru jucători şi pentru imaginea fotbalului românesc".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE