2020-05-29 11:29

CM 2018: ROMÂNIA – MUNTENEGRU. UEFA şi-a trimis oamenii în inspecţie la Cluj Arena

 |  19:53
CM 2018: ROMÂNIA – MUNTENEGRU. UEFA şi-a trimis oamenii în inspecţie la Cluj Arena

Până ieri, nu se ştia sigur dacă arena din Cluj va găzdui disputa România – Muntenegru (4 septembrie), prima a naţionalei în preliminariile Campionatului Mondial din 2018 şi prima cu Christoph Daum la timona primei noastre reprezentative. Cauza? Gazonul afectat serios de concertele Untold care au avut loc la Cluj. Din această cauză, un reprezentant UEFA a sosit ieri la Cluj Arena pentru a inspecta suprafaţa de joc, care nici acum nu arată prea bine.

Jonathan Smith a verificat timp de trei ore cu un aparat special stabilitatea, elasticitatea şi rezistenţa gazonului. La închiderea ediţiei, pe baza rezultatelor primite de la UEFA, concluzia finală a acestuia era în mare că, având în vedere că până la meci mai sunt aproape două săptămâni, covorul de iarbă se va prezenta în condiţii cât de cât civilizate şi şi-a dat ok-ul pentru disputarea disputei pe Cluj Arena.

”Reprezentantul UEFA a făcut anumite teste pentru a vedea starea gazonului, anumite măsurători tehnice. În momentul de față toate acestea sunt în analiză și vom primi un răspuns în cel mai scurt timp. Au fost tot felul de teste pentru a verifica stabilitatea gazonului, pentru a vedea siguranța jucătorilor în timpul unui meci, ce vă pot spune e că acestea au ieșit bine. Noi lucrăm în continuare la el și sper să ajungă la o densitate acceptată de forul european. Temperatura exterioara ne ajută în momentul de față, iar toate tratamentele pe care noi le-am făcut asupra gazonului ies la iveala și arată o îmbunătățire de la zi la zi. Vor fi tratamente din 3 în 3 zile, fertilizări, posibil o supraînsămânțare. În momentul de față meciul este stabilit pentru Cluj Arena”, a declarat Radu Rațiu, directorul Cluj Arena, citat de digisport.ro.

Şi Mircea Crăciun, reprezentantul firmei ECO Garden Construct, cea care se ocupă cu îngrijirea şi refacerea suprafeței de joc, e de părere că: "gazonul este acum la un nivel de 50% față de cum ar trebui să arate. Eu am o estimare optimistă în perspectiva meciului cu Muntenegru. Probabil că vom aduce suprafața de joc la 80% din cât e nevoie, iar asta înseamnă că s-ar putea să aibă anumite probleme estetice, adică mici zone degazonate. Dar din punct de vedere al calității, gazonul va fi OK, nu vor fi probleme" (gsp.ro).

Muntenegru vine cu toate numele grele

Naţionala de fotbal a României debutează pe 4 septembrie, contra Muntenegrului, în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia (2018). Dacă Christoph Daum, aflat la debut pe banca tricolorilor, a anunţat de mai multe zile lotul pe care se va baza, omologul său de pe banca Muntenegrului, sârbul Ljubisa Tumbakovic, a decis lotul lărgit pentru disputa care va avea loc pe Cluj Arena, de la ora 21.45.

Toate numele importante ale adversarului vin în România. Stefan Savic (Atletico Madrid), Stevan Jovetic (Inter Milano - foto stânga), veteranul Mirko Vucinic (Al Jazira/EAU – foto dreapta), Luka Dordevic (Zenit Sankt Petersburg), Nikola Vukcevic (Braga), Marko Bakic (Braga), Marko Basa (Lille), Fatos Beciraj (Dinamo Moscova) sau Filip Stojkovic (Munchen 1860) sunt doar câţiva dintre fotbaliştii de top cu care Muntenegru sigur ne va face viaţă grea la începutul preliminariilor. Intereanbt este că, doar patru jucători evoluează în campionatul intern, în timp ce restul vin de la formații din străinătate. F.D

Lotul Muntenegrului:

Portari: Mladen Bozovic (Zeta Golubovci), Milan Mijatovic (FK Decic), Danijel Petkovic (Lovcen);

Fundași: Marko Basa (Lille), Stefan Savic (Atletico Madrid), Zarko Tomasevic (Oostende), Marko Simic (Hapoel Tel Aviv), Esteban Saveljic (Levante), Aleksandar Sofranac (Rijeka), Elsad Zverotic (Sion), Risto Radunovic (Buducnost Podgorica), Filip Stojkovic (Munchen 1860), Nemanja Mijuskovic (Vardar Skopje);

Mijlocași: Adam Marusic (Oostende), Nemanja Nikolic (Hapoel Tel Aviv), Nikola Vukcevic (Braga), Marko Bakic (Braga), Aleksandar Scekic (Genclerbirligi), Marko Vesovic (Rijeka), Vladimir Boljevic (AEK Larnaca), Vladimir Rodic (Karabukspor), Damir Kojasevic (Vardar), Vladimir Jovovic (Steaua Roșie Belgrad), Marko Jankovic (Partizan Belgrad);

Atacanți: Stevan Jovetic (Inter Milano), Fatos Beciraj (Dinamo Moscova), Stefan Mugosa (Munchen 1860), Filip Raicevic (Vicenza), Luka Dordevic (Zenit Sankt Petersburg), Mirko Vucinic (Al Jazira/EAU).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE