2020-07-07 10:20

CONTRA BLATT-ERULUI. Răzvan Burleanu îl susţine la alegerile FIFA pe Michael van Praag, preşedintele federaţiei olandeze

 |  18:38
CONTRA BLATT-ERULUI. Răzvan Burleanu îl susţine la alegerile FIFA pe Michael van Praag, preşedintele federaţiei olandeze

Florentin Dincă

Federaţia Română de Fotbal, prin vocea preşedintelui Răzvan Burleanu, a anunţat că îl va susţine la alegerile FIFA, programate pe 29 mai, pe Michael van Praag, şeful Federaţiei Olandeze şi membru din 2008 în Comitetul Executiv al UEFA, în detrimentul marelui favorit şi totodată actualului boss al forului mondial, Joseph Blatter, aflat în funcţie tocmai din 1998.

Ceilalţi candidaţi, până ieri cel puţin, sunt Jerome Champagne (ex-oficial FIFA), David Ginola, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein (vice-preşedinte FIFA) şi, ultimul intrat în cursă, fostul mare internaţional portughez Luis Figo. Astăzi este ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru scrutinul din primăvară.

CONTRA BLATT-ERULUI. Răzvan Burleanu îl susţine la alegerile FIFA pe Michael van Praag, preşedintele federaţiei olandeze
zoom
“În acest moment, consider că avem nevoie de o dezbatere amplă în interiorul FIFA, cu privire la politicile și deciziile cele mai potrivite pentru dezvoltarea fotbalului mondial. Îmi este clar că sunt necesare noi principii care trebuie fixate pe agenda și în practica forului mondial, iar conjunctura actuală constituie o oportunitate pentru declanșarea discuțiilor. Susținerea candidaturii domnului Michael van Praag este pentru FRF un gest firesc pentru că ne alăturăm unui proiect în care se regăsesc viziunea și așteptările noastre legate de evoluția fotbalului”, a declarat Răzvan Burleanu.

“FIFA trebuie să se concentreze din nou pe fotbal

În vârstă de 67 de ani, Van Praag, l-a contrat serios pe Blatter la ultimul congres al fotbalului mondial organizat la Sao Paulo înaintea Mondialului din Brazilia. “Sunt foarte îngrijorat în privința FIFA. Am sperat că va exista un adversar credibil la alegerile care vor urma, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Atunci am realizat că vorbele nu sunt de ajuns, ci trebuie să acționez decisiv și să-mi asum responsabiliatea. De aceea am decis să candidez. Este timpul ca lucrurile să revină la normal, iar FIFA să se concentreze din nou pe fotbal”, a declarat oficialul batav.

Figo: “FIFA=scandaluri. E momentul schimbării

Luis Figo a anunţat că va candida la alegerile pentru desemnarea noului preşedinte al FIFA. Portughezul a devenit astfel cel mai important adversar al lui Sepp Blatter la votul care va avea loc pe 29 mai şi la care vor participa 209 membri din fotbalul mondial. “Îmi pasă de fotbal, dar ce văd atunci când vine vorba de imaginea FIFA din ultimii ani nu îmi mai place. FIFA se asociază cu scandalurile şi acesta este primul lucru care trebuie schimbat.Am vorbit cu foarte mulţi oameni din fotbal, jucători, manageri sau preşedinţi. Toţi cred că trebuie făcut ceva. Am văzut şi reacţia fanilor de la CM 2014 faţă de FIFA. Este momentul schimbării preşedintelui”, a declarat fostul internaţional lusitan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE