2020-08-04 21:09

Corupţie la FIFA. Chuck Blazer, un fost oficial al forului, a recunoscut că a primit mită

 |  12:55
Corupţie la FIFA. Chuck Blazer, un fost oficial al forului, a recunoscut că a primit mită

Americanul Chuck Blazer, fost oficial al FIFA, a recunoscut că a primit mită în legătură cu desemnarea Africii de Sud ca gazdă a Cupei Mondiale din 2010. De asemenea, acesta a mai recunoscut că a facilitat acceptarea unei mite cu privire la ediţia din 1998 a competiţiei, din Franţa, informează The New York Times.

Chuck Blazer a făcut aceste mărturisiri în instanţă, în 2013, conform unor documente date publicităţii miercuri.

"Printre altele, m-am înţeles cu alte persoane prin anul 1992 să facilitez acceptarea unei mite în legătură cu alegerea ţării gazdă pentru Cupa Mondială din 1998. Eu şi alte persoane din Comitetul Executiv al FIFA am fost de acord să acceptăm mită în legătură cu alegerea Africii de Sud ca gazdă a Cupei Mondiale din 2010", a afirmat Chuck Blazer.

Chuck Blazer, fost membru al Comitetului Executiv al FIFA, a pledat vinovat în 2013 la zece capete de acuzare, incluzând complot, înşelătorie, fraudă electronică, şi a plătit o amendă de 1,9 milioane de dolari.

Elveţianul Joseph Blatter a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales, vineri, pentru a cincea oară. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE