2019-12-09 20:41

Cristi Chivu, dorit ca secund de Frank de Boer la Inter Milano

 |  17:24
Cristi Chivu, dorit ca secund de Frank de Boer la Inter Milano

Clubul Inter Milano a anunţat ieri oficial despărţirea de antrenorul Roberto Mancini, cel care a stat pe banca grupării în ultimele 20 de luni, fără a avea parte de rezultatele dorite de conducere. Tehnicianul n-a vrut să-şi prelungească înţelegerea cu nerrazzurii, din cauza faptului că în această vară nu i-au fost aduşi jucătorii ceruţi. Plecarea lui Mancini vine cu doar două săptămâni înainte de startul noului sezon din Serie A.

Însă nu ştirea aceasta ne interesează pe noi românii, ci cea legată de posibilitatea ca ex-căpitanul naţionalei, Cristi Chivu, să facă parte din staff-ul viitorului antrenor al lui Inter, Frank de Boer. Numai că fostul internaţional român nu a început nici o şcoală de antrenori, în cei aproape doi ani şi jumătate de când a pus ghetele în cui, şi, pe deasupra, nu prea îşi dorea o astfel de meserie, din simplul motiv că urăşte să stea zile întregi în cantonamente. Mai ales acum, când, familist convins, Chivu ar trebui să stea luni întregi departe de soţia sa Adelina şi de fetele sale. Mai degrabă s-ar vedea într-un post de conducere într-un club important.

Jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport scriu că motivul pentru care Chivu este dorit cu insistenţă de Frank de Boer este acela că antrenorul batav nu cunoaşte aproape deloc limba italiană, iar Chivu, care a jucat atâţia ani în Olanda şi apoi în Italia, ar fi un excelent translator pentru tehnician. Numai că noi nu credem un astfel de motiv, ci mai degrabă pentru că De Boer şi Chivu se cunosc extrem de bine de pe vremea când românul evolua cu succes la Ajax, iar olandezul l-a apreciat întodeauna şi şi-ar fi dorit la un moment dat să lucreze cu acesta. În plus, Chivu este iubit şi respectat de oamenii din conducerea clubului italian, dar şi de toţi suporterii echipei de pe “Meazza”.

Cristi Chivu a jucat la Inter Milano în perioada 2007-2014. În toată această perioadă, marcată de mai multe accidentări, mai mult sau mai puţin grave, a adunat 168 de meciuri şi a marcat 3 goluri pentru italieni, reuşind totodată să câştige nouă trofee, printre care şi cel mai important, cel al Ligii Campionilor, în 2010.

Nu m-aş face niciodată antrenor, pentru simplul fapt că urăsc cantonamentele

Cristi Chivu, în urmă cu câţiva ani


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE