2020-08-13 00:45

CSU Craiova – Dinamo, derby încins la Severin

 |  20:38
CSU Craiova – Dinamo, derby încins la Severin

Florentin Dincă

Etapa a 12-a din Liga 1 se încheie luni seară cu un meci care a depăşit mereu temperatura de fierbere. După multă vreme, oltenii sunt înaintea duşmanilor de moarte în clasament, ceea ce face ca derby-ul să fie mai încins ca niciodată. Din păcate pentru fanii olteni, disputa nu va avea loc în Bănie, ci la Severin (ora 20.30, DigiSport, DolceSport, Look), însă şi acolo sunt aşteptaţi aproape 10.000 de suporteri fanatici.

Craiova are 20 de puncte şi vine după un meci pierdut pe nedrept cu Steaua, pe Arena Naţională, scor 1-2, după un penalty dictat aiurea pentru gazde. Jocul solid arătat de juveţi în acest sezon i se datorează în mare măsură reputatului Gigi Mulţescu, astfel că oficialii echipei nu trebuie să-l supere cu nimic pe cel poreclit “Smurdul”, pentru că antrenorul este cunoscut ca un tip coleric, care nu este obişnuit să fie călcat pe coadă. În caz contrar, el nu stă pe gânduri şi pleacă, aşa cum a făcut-o de-a lungul carierei sale. În foarte puţine cazuri, Mulţescu a început şi a terminat pe banca unei echipe un sezon întreg. Dacă va fi lăsat în pace, aşa cum s-a întâmplat până acum la CSU, sigur rezultatele vor fi pe măsură. Până acum jocul şi locul ocupat în clasament nu este întâmplător, ci rodul muncii antrenorului cu jucătorii săi.

„Este un meci cu implicații în zona superioară a clasamentului, e important în lupta pentru podium. Întâlnim un adversar puternic, care s-a întărit în ultima perioadă, aducând doi jucători valoroși, pe lângă Rotariu, Nistor sau Lazăr. Noi suntem în perioada de consolidare a jocului ofensiv, pe care ni-l dorim mai eficient. Va fi o luptă încinsă, pe care suporterii așteaptă să o câștigăm. Iar noi promitem să facem tot ceea ce este omenește posibil pentru a le îndeplini dorința. Vor vedea un joc solid al nostru, cu combativitate dusă la limita sacrificiului. Băieții sunt pregătiți și dornici să facă un meci bun. Avem un singur gând: să ne vedem suporterii mulțumiți la final!“, a declarat Mulţescu.

Ivan şi Madson, refăcuţi

Vedeta Andrei Ivan şi închizătorul Madson s-au refăcut după accidentări. Primul s-a “rupt” la ultimul cantonament al naţionalei de tineret, în timp ce mijlocaşul e din apt după o accidentare mai veche care l-a ţinut ceva timp în afara gazonului: „Sunt de trei ani la Craiova, normal că știu ce înseamnă un meci cu Dinamo. Este derby de România. A fost frumos anul trecut când am învins cu 3-0. Și în regiunea mea, din Brazilia, există o rivalitate mare între două echipe, una care joacă în roșu, alta în albastru. Astfel de meciuri te motivează mult ca jucător, copilul tău va ști peste ani că ai făcut un meci mare contra lui Dinamo. Dacă trebuie, mai mergem la magazin să vindem bilete. Oricum, suporterii noștri au făcut o atmosferă fantastică cu Steaua. Cel mai frumos este fotbalul când simți suporterii aproape“, a spus Madson.

Ando e sabia deasupra capului

Soarta lui Ioan Andone ar putea depinde în mare măsură de rezultatul de luni seară. Un nou eşec, al treilea după cele cu Chiajna şi Botoşani, i-ar fi fatal tehnicianului. Chiar dacă verbal este susţinut de Ionuţ Negoiţă şi Adi Mutu, “Fălcosul” nu reuşeşte de ceva meciuri să redreseze echipa, iar la Dinamo timpul nu are niciodată răbdare. Fără Antun Palic, suspendat, Ando va forţa cu un sistem mai ofensiv, 4-1-4-1, cu Busuladzic unicul închizător. Gnohere va reveni sigur ca titular, urmând ca Nemec să intre în repriza secundă.

Presiune pe Balaj

Atât Craiova, dar mai ales Dinamo, au fost dezavantajate flagrant în ultimul timp de brigăzile de arbitri. Tocmai de aceea, Comisia Centrală a Arbitrilor n-a vrut să mai rişte nimic şi l-a trimis la Severin pe experimentatul Cristi Balaj. El va fi ajutat de asistenţii Alexandru Cerei şi Miclos Istvan Nagy. Arbitru de rezervă va fi Iulian Călin, iar observatori Ioan Onicaş şi Octavian Goga.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE