2020-08-09 19:47

CSU Craiova nu a primit dreptul de participare în cupele europene

 |  19:36
CSU Craiova nu a primit dreptul de participare în cupele europene

Florentin Dincă

În ultima vreme s-a tot pus în discuţie ce echipe din Liga 1 sunt eligibile la vară pentru cupele europene. Ţinând cont de poziţiile ocupate în momentul de faţă clasament sunt liderul Steaua, în Liga Campionilor, ASA Târgu Mureş (locul 2), Astra Giurgiu (locul 5) şi FC Viitorul (locul 7), în Liga Europa. S-a pus apoi problema dacă nu şi CSU Craiova ar putea avea drept de participare. Răspunsul a venit prompt de la UEFA, care a interzis fără echivoc gruparea olteană, locul 4 în Liga 1, să poată evolua la vară în cupele europene deoarece nu este afiliată de minimum trei ani ca membru al FRF.

"Sunt dezamăgit de această decizie pentru că mi-aş fi dorit să avem dreptul să jucăm. Ar fi însemnat fantastic de mult pentru această echipă să joace în Europa League. Nu ştiu dacă se mai poate face ceva, probabil o să avem o discuţie la club şi să stabilim care va fi următoarea mişcare. Nu ne pică bine nouă şi cu siguranţă nu le pică bine nici jucătorilor. Dar ei să nu uite că sunt jucători profesionişti şi trebuie să dea totul de fiecare dată când intră pe teren. Eu sunt convins că o să reuşim să îi capacităm până la finalul campionatului. Dar, repet, eu sper să mai existe totuşi o cale de recurs", a declarat unul dintre antrenorii Craiovei, Emil Săndoi.

Ocupanta poziţiei a treia din clasamentul Ligii 1, Petrolul Ploieşti, a intrat de curând în  insolvenţă şi nu poate participa în ediţia viitoare a cupelor europene, potrivit Mediafax. În aceeaşi situaţie se regăseşte şi Dinamo Bucureşti, ocupanta locului şase în ierarhia primului nostru eşalon.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE