2020-07-15 15:40

Cum va arăta primul “11” al naţionalei României în meciul cu Irlanda de Nord

 |  19:12
Cum va arăta primul “11” al naţionalei României în meciul cu Irlanda de Nord

Florentin Dincă

Anghel Iordănescu s-a decis în mare asupra formulei de start pe care o va trimite sâmbătă seară la Belfast, contra Irlandei de Nord, în preliminariile EURO 2016. Generalul ştie sigur numele a nouă jucători din primul 11, singurele două semne de întrebare planează asupra folosirii lui Raţ şi Sânmărtean, ambii trataţi intens de trei zile în Serbia de vraciul Marijana Kovacevic.

În cazul în care cei doi nu vor fi apţi sută la sută, ei nu vor fi forţaţi în nici un caz de către Iordănescu. În locul lor sunt pregătiţi să fie folosiţi Laszlo Sepsi şi Ovidiu Hoban. Primul are de partea sa experienţa în lupta la titularizare cu juvetele Vătăjelu, în timp ce Hoban va fi preferat lui Andrei Prepeliţă. În poartă, Tătăruşanu, rezervă în ultima vreme la Fiorentina, este favorit în detrimentul lui Silviu Lung jr., iar cuplul de fundaşi central va fi alcătuit din Chiricheş şi Dragoş Grigore.

Săpunaru a convins şi va intra titular

Reîntors în iarnă pe meleagurile mioritice, Cristi Săpunaru nu putut salva Rapidul de la retrogradare, însă evoluţiile sale au fost la înălţime. Motiv pentru care Tata Puiu nu a pregetat şi l-a rechemat imediat sub tricolor. Iar fotbalistul de bandă dreaptă nu i-a înşelat încrederea selecţionerului la ultimele antrenamente. Le-a luat faţa lui Papp, Tamaş şi Luchin şi va fi folosit titular la Belfast. Sunt fericit că m-am întors la echipa națională, pentru că aceasta nu se refuză. Am avut o problemă în trecut cu Victor Piţurcă, știm cu toții, dar acum îmi doresc enorm să îmbrac din  nou tricoul echipei naționale”,a spus și Săpunaru.

Surpriza Bicfalvi

Generalul Iordănescu s-a gândit cum să-şi surprindă omologul de pe banca nord-irlandeză şi să folosească din start un jucător la care acesta din urmă nu se aşteaptă. Fotbalistul în cauză este Eric Bicfalvi, ieşit golgheter în campionatul Ucrainei, cel care a traversat un sezon de excepţie. Folosit în trecut mai mult ca închizător, Bicfalvi a fost urcat în avanposturi la Volyn Luţk, iar golurile sale cu nemiluita stau mărturie că noul său post, în spatele vârfului, i se potriveşte ca o mânuşă. Bicfalvi ar urma astfel să-l ţină pe tuşă pe Alex Maxim, “neamţul” netraversând o perioadă fastă a carierei sale, scăpând la mustaţă cu Stuttgart de la retrogradarea în 2.Bundesliga. În linia mediană, pe dreapta, Torje are un mic avantaj în faţa lui Adi Popa, la fel cum şi Bogdan Stancu este favorit înaintea lui Chipciu în stânga liniei de mijloc. Singurul vârf va fi Claudiu Keşeru, deşi fostul “tunar” al Stelei nu a mai jucat de mult timp un meci oficial, competiţia în Qatar încheindu-se la finalul lunii aprilie.

ROMÂNIA cu Sânmărtean şi Raţ

Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ – Pintilii, Hoban – Torje, Bicfalvi, B. Stancu – Keşeru

ROMÂNIA fără Sânmărtean şi Raţ

Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Dr. Grigore, Sepsi – Pintilii, Hoban – Torje, Bicfalvi, B. Stancu - Keşeru


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE