2020-08-12 23:40

CUPA DAVIS. România bate greu Suedia cu 3-1 și se menține în Grupa 1 Euro-Africană

 |  16:47
CUPA DAVIS. România bate greu Suedia cu 3-1 și se menține în Grupa 1 Euro-Africană

Florentin Dincă

Echipa de Cupa Davis a României s-a întrebuințat serios pentru a învinge o formație a Suediei, venită la București cu o echipă tănără și neexperimentată. Favoriți net pe hârtie înaintea meciurilor, Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău și Florin Mergea au transpirat din greu să-și pună la pământ niște adversari care la cum au arătat, s-au ridicat mult peste locurile pe care le dețin în ierarhia ATP. Victoria băieților lui Andrei Pavel menține România în Grupa 1 Euro-Africană a Cupei Davis.

Echipa României: Horia Tecău (locul 17 ATP la dublu), Florin Mergea (locul 29 ATP la dublu), Marius Copil (locul 174 ATP la simplu) şi Adrian Ungur (locul 134 ATP la simplu).

Echipa Suediei: Elias Ymer (locul 242 ATP la simplu), Christian Lindell (locul 256 ATP la simplu), Isak Arvidsson (locul 309 la dublu) şi Johan Brunstrom (locul 53 la dublu).

Așa au arătat componențele celor două echipe. Românii, cu Adrian Ungur rămas liderul echipei la simplu după retragerea lui Victor Hănescu, și cu perechea Tecău – Mergea având clar prima șansă în meciul de dublu. Nordicii l-au avut ca număr unu în echipă pe Elias Ymer, un puști de 18 ani!!!, care după nume și fizic arata mai mult a fotbalist brazilian, și ca număr doi pe Christian Lindell, un tenismen cu un serviciu devastator, de care sigur vom mai auzi pe viitor. Ultimul l-a distrus practic în meciul de debut pe Adrian Ungur. Trei seturi în care românul a condus mereu ostilitățile la începuturile lor, dar spre finalurile de set a cedat lamentabil. În meciul doi, Marius Copil era obligat să învingă, și a făcut-o, într-un stil de mare campion, chiar în fața lui Ymer. Un meci în care românului i-a ieșit totul, iar nordicul cariocas nu a avut deloc replică.

Văzând că după prima zi nu mai e loc de glume la adresa adversarilor, dublul Horia Tecău și Florin Mergea au luat în foarte serios meciul trei. Și bine au făcut, pentru că perechea Brunstrom – Arvidson și-a dat viața pe teren și au dus primele două seturi în tie-break, acolo unde experiența superioară a tricolorilor și-a spus cuvântul, 7-6 (2) și 7-6 (5). Setul trei nu a mai avut istoric, 6-3.

Ieri, în ziua a treia, toți românii iubitori de tenis erau curioși cum va reacționa Adrian Ungur după lecția primită în prima zi de la Lindell. Iar primul set a fost de coșmar pentru român în fața lui Ymer. 0-5 fără loc de interpretări, iar Andrei Pavel se gândea deja la meciul 5, decisivul, pe care Copil urma să-l dispute. Numai că Ungur s-a trezit la timp din pumni și, chiar dacă a cedat primul set, 3-6, a prins încredere cu fiecare minge reușită și s-a impus în următoarele trei acte, pentru o victorie izbăvitoare. În atare condiții, partida lui Copil nu s-a disputat, căpitanii nejucători luând de comun acord această decizie.  “E victoria mea și a băieților. M-am simțit crispat la început, eram foarte lent și nervos, dar publicul m-a ajutat să-mi revin. Scurta este una dintre armele mele, m-a ajutat enorm. Tie-break-ul setului trei a fost declicul acestului meci. Ymer a avut 4-3, iar apoi a făcut trei greșeli neforțate. Acolo cred că s-a decis disputa”, a afirmat Adrian Ungur, completat de antrenorul său, Andrei Pavel: “Începutul a fost foarte dificil, Adrian a luptat cu emoțiile lui. Nu s-a controlat, dar apoi și-a revenit. A luptat până la sfârșit și a reușit, bravo lui. E important pentru România și pentru viitorul lui. Momentul cheie a fost tie-break-ul setului trei. Atmosfera a fost superba”, a spus Andrei Pavel.

REZULTATE

Adrian Ungur - Christian Lindell 5-7, 6-7(2), 4-6

Marius Copil - Elias Ymer 6-2, 6-3, 6-2

Florin Mergea/Horia Tecau – Isak Arvidsson/Johan Brunstrom

7-6 (2), 7-6 (5), 6-3

Adrian Ungur – Elias Ymer 3-6, 6-4, 7-6 (4), 6-3

Foto: Florentin Dincă


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE