2020-08-15 23:30

CUPA ROMÂNIEI, SFERTURI. CSU Craiova – Steaua, joi ora 20.30, Pro TV

 |  18:07
CUPA ROMÂNIEI, SFERTURI. CSU Craiova – Steaua, joi ora 20.30, Pro TV

Florentin Dincă

De-ar fi trăit legenda Ion Oblemenco să vadă ultimul meci pe arena care îi poartă numele. CSU Craiova – Steaua, în sferturile Cupei României, va fi cea din urmă dispută care va avea loc pe bătrânul stadion din Bănie. Iar interesul este unul imens. Biletele s-au vândut ca pâinea caldă, fanii olteni fiind încrezători că trupa condusă magistral de tandemul Cârţu – Sandoi, neînvinsă de 11 meciuri, poate produce adevăratul şoc şi să scoată Steaua din competiţie.

“Întâlnim un adversar care nu mai are nevoie de nici o prezentare, o echipă cu internaţionali în componenţă, care domină autoritar întrecerea. Noi ne confruntăm cu o serie parcă interminabilă de accidentări: Kay, Nuno Rocha, Bancu, Curelea, Achim e şi el incert, încercăm să-l recuperăm pe Madson. Dar ne vom juca şansa, o calificare în semifinalele Cupei ar fi incredibilă. Au trecut ceva ani de la ultimele victorii împotriva Stelei. În Cupă ultima oară i-am învins în sferturi, în 1999, când Bărcăuan a marcat în victoria cu 1-0. Am eliminat Steaua, apoi Petrolul şi ne-a învins Dinamo în ultimul act. Au trecut cam mulţi ani de la ultimele victorii şi m-aş bucura ca după jocul de joi aceste succese să devină penultimele. Steaua e obişnuită cu performanţa, cu jocurile la nivel înalt. Pentru noi va fi unul dintre cele mai frumoase şi importante meciuri ale sezonului. Suntem echipa momentului, peste Steaua în clasamentul ultimelor etape şi am vrea să demonstrăm asta şi în meciul direct. Vom căuta să speculăm punctele slabe ale adversarului. Cu siguranţă va fi un stadion arhiplin, ar fi frumos să ne luăm rămas bun bucuroşi de la bătrânul Central“, spune antrenorul “juveţilor”, Emil Săndoi.

Gâlcă se gândeşte mai mult la Dinamo

Chiar dacă meciul este unul foarte important, steliştii dorindu-şi să bifeze la vară, în sfârşit, eventul, Costel Gâlcă se concentrează mai mult pe meciul cu Dinamo Kiev, decisiv pentru calificarea în primăvara europeană. Astfel, tehnicianul Stelei vrea să menajeze fotbaliştii care se confruntă cu ceva probleme medicale. Astfel, Keşeru, Varela, Tănase, Chipciu şi Filip ar putea lua loc pe banca de rezerve, mai ales că suprafaţa de joc nu va fi deloc bună după ploile şi ninsorile din ultimele zile.

Au uitat de trecut

Patru dintre jucătorii celor două formaţii au jucat în trecut la adversarii lor din această seară. Dacă în lotul campioanei este Andrei Prepeliţă, fotbalist care a petrecut patru ani în Bănie, adunând 120 de meciuri şi 7 goluri, în trupa alb-albastră se regăsesc trei jucători care au apărat culorile grupării din Ghencea: Pablo Brandan, Mihăiţă Pleşan şi Ovidiu Dănănae.“Acum avem oportunitatea să trecem mai departe în Cupă în faţa unui rival foarte tare, care joacă foarte bine, care domină fotbalul românesc de 3-4 ani. Dar avem foarte multă încredere în noi, în ce am făcut pînă acum şi ce vom face joi la meci. Ne va ajuta un stadion plin cu suporteri alături de noi din primul pînă în ultimul minut. Eu, ca jucător, când intru pe teren consider de fiecare dată că şansele la victorie sunt 50%. Acum se întâlnesc două echipe bune, iar diferenţa o pot face fanii. Acum e un moment frumos din viaţa mea. M-a ajutat staff-ul, conducerea şi Craiova în general. Pentru că oltenii se aseamănă cu argentinienii la modul cum trăiesc fotbalul. Este o plăcere să vin la antrenamente, mă bucur de fiecare moment trăit aici. Iar pentru mine, ca jucător străin, să port banderola de căpitan al unei echipe cu un astfel de trecut şi istorie, este o responsabilitate şi o onoare. Mă face să fiu determinat şi să mă implic sută la sută“, a spus Pablo Brandan.

Formaţii probabile

CSU CRAIOVA: Bălgrădean – Târnăcop, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Madson, Brandan – Băluţă, Bawab, Ferfelea

STEAUA: Arlauskis – Luchin, Papp, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Bourceanu – Ad. Popa, Sânmărtean, Stanciu – Chipciu

Tot joi se mai joacă:

ASA TÂRGU MUREŞ – PETROLUL ora 18.00, Sport.ro

Foto: csuc.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE