2020-02-22 13:23

Danciule, fă-ne să înţelegem ... Continuă amatorismul la Dinamo. Căpitanul Paul Anton, împrumutat în liga a doua spaniolă

 |  18:09
Danciule, fă-ne să înţelegem ... Continuă amatorismul la Dinamo. Căpitanul Paul Anton, împrumutat în liga a doua spaniolă

Campionatul a început, iar în mod normal, o echipă cu pretenţii la un loc pe podium nu-şi mai cedează jucătorii de bază, decât dacă vine o ofertă de nerefuzat sau jucătorul este în ultimul an de contract. Dar ce e normal la Dinamo, care a ales să-şi lase să plece chiar căpitanul, pe Paul Anton. Şi unde? În liga a doua spaniolă, la Getafe. Şi cum? Împrumut, pe o sumă de mizilic!

Mutarea surprinde, sau mai bine nu, în contextul în care, cu doar o zi înainte, directorul sportiv al “câinilor”, legenda Ionel Dănciulescu, a reacţionat vehement la Digisport cu privire la oferta venită pe adresa lui Dinamo pentru împrumutul unui alt jucător de bază, golgheterul Harlem Gnohere. Propunerea venea din partea clubului Al Fujairah, din Emiratele Arabe Unite, care punea pe masă 200.000 de euro pentru un împrumut pe un an, şi alţi 600.000 de euro, la anul, în eventualitatea unui transfer definitiv. Oficialul din Ştefan cel Mare s-a simţit ofensat de faptul că arabii îl vor doar împrumut pe jucător şi nu oferă o sumă consistentă pentru a-l lua de tot.  "Să terminăm cu discuţiile astea legate de «Bizon». Este un fotbalist indispensabil pentru noi, un jucător pe care noi ne bazăm foarte mult. De altfel, noi am şi iniţiat discuţiile cu el pentru prelungirea contractului care expiră vara viitoare. În plus, i se pare cuiva că un jucător ca Gnohere poate fi luat cu împrumut? Ce să vezi la el mai mult decât o faci la meciurile lui Dinamo? Dacă vezi că are valoare, faci o ofertă consistentă, nu?", a spus Danciu-gol. Aproape identic au stat lucrurile în cazul lui Paul Anton. Numai clubul a fost altul. Getafe îi bagă în buzunar lui Ionuţ Negoiţă “incredibila” sumă de 150.000 de euro, iar vara viitoare, dacă fotbalistul dă satisfacţie şi echipa revine în La Liga, ibericii vor achita alţi 700.000 de euro. În total, 850.000 de euro. Bani puţini, foarte puţini pentru un jucător de 25 de ani, căpitan la Dinamo, jucător aflat în lotul lărgit gândit de noul selecţioner Christoph Daum. Pentru Dinamo e o mare pierdere, nu şi pentru Anton, despre care se zvoneşte că va primi 35.000 de euro lunar la Getafe, de patru ori mai mult decât era remunerat în “Groapă”. La fel, se zvoneşte că dinamoviştii s-au înţeles deja cu Dan Nistor, mijlocaş care este în conflict deschis cu Pandurii pentru neplata restanţelor salarile din ultimele şapte luni.

Anton: “Nu e un pas înapoi

În ciuda faptului că a mers în liga a doua spaniolă din postura de căpitan la Dinamo, fostul de acum jucător al alb-roşilor este convins că nu a făcut un pas în spate acceptând această mutare. Ţinând cont de noul său salariu, e clar că nu e un pas înapoi, ci patru în faţă. "Sunt extrem de fericit pentru acest transfer şi vreau să le mulţumesc celor de la Dinamo şi domnului Ioan Andone pentru că m-au înţeles şi m-au lăsat să plec. Nici eu nu credeam că voi ajunge în alt campionat în această vară dar lucrurile au evoluat foarte rapid. Sper ca prin acest transfer să-i atrag atenţia şi selecţionerului României, Christoph Daum pentru că îmi doresc foarte mult să fiu un om de bază la echipa naţională. A fost o ofertă de ultim moment. Nu este un pas înapoi pentru mine să plec de la Dinamo în Segunda Division. Toată lumea ştie ce înseamnă Getafe în Spania, suporterii sunt fantastici iar proiectul este unul foarte serios şi asta m-a atras cel mai mult. Merg foarte optimist în Spania şi sper să demonstrez că oamenii de acolo nu s-au înşelat în ceea ce mă priveşte. Vreau să fiu titular, să conving că pot evolua într-o competiţie atât de puternică" a declarat pentru Mediafax Paul Anton.

Cinci jucători se bat pe banderolă

Cedarea intempestivă a lui Anton lasă în aer banderola de căpitan la Dinamo. Deja se fac previziuni pe braţul cui va ajunge banderola. Trei străini şi doi români sunt mai mult sau mai puţin îndreptăţiţi să poarte această responsabilitate. Palic, Mevlja, Gnohere, Rotariu şi St. Filip sunt numele propuse. Primii trei sunt fotbalişti cu experienţă şi au arătat până acum că merită să fie căpitani, însă Andone ar înclina ca banderola să meargă spre unul din ultimii doi, mai ales că sunt şi viitoarele produse de export al grupării roş-albe.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE