2020-08-14 18:00

Daum, sabotat. Turneul de pregătire din Antalya e în “aer”

 |  19:28
Daum, sabotat. Turneul de pregătire din Antalya e în “aer”

Federaţia Română de Fotbal ia în calcul să renunţe la turneul de pregătire al naţionalei U-23, din ianuarie, din Antalya (16-23 ianuarie), după ce mai multe cluburi importante au luat decizia ca să nu le permită jucătorilor să participe, invocând faptul că astfel le-ar perturba propriul program de pregătire.

”Știm această situație, nu este o noutate. Vă putem spune că vom analiza în zilele următoare și până vineri vom lua o decizie în ceea ce privește organizarea sau renunțarea la această acțiune. Sunt eforturi pe care FRF le face pentru a ne asigura că jucătorii mai tineri pot face pasul spre echipa națională. În această viziune trebuie cuprinse toate cluburile. La unele cluburi nu regăsim acest lucru. Până la finalul săptămânii vom lua o decizie, pentru că situația este mai complexă. Vă vom da mai multe detalii în zilele următoare”, a declarat Răzvan Burleanu.

Cele trei cluburi care refuză să elibereze jucătorii pentru această acţiune sunt Steaua, Dinamo şi CSU Craiova, practic formaţiile de unde urmau a fi convocaţi aproape jumătate din lotul de jucători. Steaua îi avea eligibli pe Ovidiu Popescu şi Denis Man, Dinamo pe Brănescu, Filip, Hanca, Nedelcearu şi Rotariu, iar Craiova pe Vătăjelu, Băluţă şi Andrei Ivan.

REGHECAMPF

Nu sunt de acord să dau jucători în perioada respectivă, pentru că în al doilea cantonament vom avea cinci meciuri amicale. Din Antalya vom reveni direct la Cluj, acolo unde vom juca cu CFR pe data de 4 februarie. Deci, timpul este foarte surt și nu ne permite să ne pregătim așa cum vrem pentru partea a doua a sezonului, care va fi foarte grea. Sper să existe înțelegere, sper să nu se supere, dar am spus și anul trecut că nu este normal să iei jucători de la echipele de club în perioada de pregătire. Este normal ca ei să se pregătească cu echipele de club, pentru că acolo joacă și acolo trebuie să dea cel mai bun randament pentru a ajunge la națională. Nu este un turneu oficial și nu suntem obligați să dăm jucători acolo.

ANDONE

N-aș fi de acord ca jucătorii mei să piardă timpul în Antalya și să joace cu Zimbru Chișinău. I-am spus asta și lui Ionuț Badea (n.r. secundul lui Daum). Dacă vor avea amicale foarte bune, atunci voi lăsa la lot câțiva jucători. Noi în pregătirea de iarnă vom întâlni echipe tari ca Dinamo Moscova (n.r. din liga secundă a Rusiei), dar și altele. Vom vedea în curând programul. E o listă de câteva echipe foarte, foarte bune. Daum îi știe pe Rotariu și Filip, ei nu mai au ce căuta. Daum să-i ia pe alții. Pe Brănescu, pe alții pe care nu-i știe

Hagi îi lasă cu cea mai mare plăcere

Spre deosebire de omologii săi de la Steaua, Dinamo şi Craiova, Gică Hagi e chiar încântat că mai mulţi tineri fotbalişti de-ai săi vor fi chemaţi în stagiul din Turcia. Mai mult decât atât, de la viitorul urmau să fie convocaţi cei mai mulţi jucători: Alexandru Buzbuchi, Bogdan Ţîru, Dragoş Nedelcu, Robert Hodorogea, Răzvan Marin, Florinel Coman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE