2020-08-12 02:08

De ce a plecat Reghecampf de la Steaua. Becali: “Tată, n-am bani!”

 |  13:07
De ce a plecat Reghecampf de la Steaua. Becali: “Tată, n-am bani!”

Laurenţiu Reghecampf nu mai e antrenor la Steaua. De marţi seara, oficial! De ce a plecat Reghecampf de la Steaua tocmai la Al Hilal? E o poveste cu iţe încurcate, la capătul cărora se află un singur răspuns: Banii!

Steaua a postat marţi seara pe site-ul oficial un comunicat în care “le mulţumeşte oficial lui Laurenţiu Reghecampf şi membrilor staff-ului acestuia, care şi-au reziliat, în cursul zilei de marţi, înţelegerile pe care le aveau cu clubul”. Mai departe, Steaua laudă performanţele “extraordinare pe banca roş-albastrilor” ale antrenorului Reghecampf. Întreg textul, mai jos, în documentul ataşat.

La rampă a ieşit şi Reghecampf, de acum fost antrenor la Steaua: “Am luat această decizie deoarece am avut niste motive foarte importante pentru mine şi familia mea. În momentul de faţă am considerat că nu mai pot să aduc un plus pentru a-i motiva pe băieţi (...) La Steaua există un lot de jucători foarte bun, un grup unit, de aceea cred că pentru antrenorul care va veni va fi mai simplu. Dacă eram şi selecţioner al echipei naţionale, rămâneam. Întotdeauna aş fi ales oferta cea mai bună pentru mine şi familia mea. Sincer, m-ar interesa foarte mult ca Steaua să aibă rezultate indiferent de antrenorul care va veni pentru că rămâne echipa mea de suflet. Mie mi se cerea câştigarea campionatului, a Cupei, calificarea în Liga Campionilor şi un parcurs cât mai lung în competiţiile continentale”, a declarat Reghecampf, la DolceSport. Potrivit fanatik.ro, cei de la Al Hilal au acceptat să-i achite clauza de 800.000 de euro pentru a putea pleca de la Steaua înainte de încheierea contractului.

Reghecampf a dezvăluit, miercuri, ultima discuţie purtată cu Gigi Becali: „Mi-a mulţumit şi am rămas în relaţii bune. Nu avea rost să ne despărţim cu o ceartă, cred că a înţeles şi el asta. Trebuie să rămânem cu lucrurile bune din colaborarea noastră (...)Voi avea o întîlnire cu suporterii. Vreau să le mulţumesc pentru că au fost alături de echipă în aceşti doi ani”.

Banii

Reghecampf afirma, marţi, înainte de negocierile cu Gigi Becali pentru plecarea la Al Hilal: “Dacă nu vom ajunge la un acord, atunci vom continua treaba. Dacă nu e înţelegere, nu voi mai fi aşa maleabil. Vom schimba nişte oameni din club. O să fac o cerere la club. Sună un pic scandalos, dar nu este aşa. Ţin mult la oamenii de la club, dar, dacă se doreşte performanţă, atunci trebuie să facem schimbări la echipă.Totodată, în club trebuie să aibă loc şi unele schimbări. Trebuie aduşi anumiţi oameni, anumiţi jucători. Avem nevoie de jucători pentru a ajunge în grupele Champions League”.

În negocieri, potrivit fanatik.ro, Becali ar fi cerut iniţial 1 milion de euro - clauza, iar Reghecampf să renunţe şi la datoria pe care Steaua o are către el: 800.000 de euro. Antrenorul i-a spus că renunţă la datorie doar dacă renunţă şi Becali la clauză.

Din nou, banii

E clar ca lumina zilei că un antrenor ca Reghecampf şi-ar fi dorit să facă performanţă cu Steaua şi să se califice în primăvara Ligii Campionilor. Dar pentru asta avea nevoie de jucători de valoare, mai ales că o parte din lotul actual e gata de vânzare. Scuza că nu mai există motivaţie e doar o povestioară de adormit pruncii. De fapt, nu mai există bani. Sau mai bine zis Becali nu mai vrea să bage mâna în buzunar, aşa cum povesteşte sport.ro întâlnirea de la Pipera dintre Gigi Becali, Laurenţiu Reghecampf şi câţiva jucători, pe 12 mai 2014, ziua când patronul Stelei a avut voie să iasă din închisoare.

Fotbaliştii Stelei i-ar fi cerut lui Becali să le platească măcar o parte din cele trei salarii restante şi 12 prime neachitate. Becali le-ar fi răspuns dezarmant: “Tată, nu am bani. Care se vinde, îi plăteşte şi pe ceilalţi. Nu vindem pe nimeni, nu avem cu ce să plătim”. Portarul Stelei, Ciprian Tătăruşanu, a încercat să-i dea o altă soluţie lui Becali: “Nea Gigi, dar vin banii din campionat şi de la UEFA în câteva săptămâni!”. Becali nici nu a vrut să audă de aşa ceva: “Tată, banii de la UEFA şi banii de campionat sunt banii mei. Îmi pare rău, nu am cu ce să vă ajut”.

După patru zile, apărea ştirea că Laurenţiu Reghecampf pleacă de la Steaua...

Preparatorul minune

Pe lângă Reghecampf, succesul Stelei din ultimii ani se leagă şi de un alt nume: Thomas Neubert! Preparatorul fizic al steliştilor a comentat plecarea la DolceSport: “Nu a fost uşor. Am discutat mult cu Laur despre ofertele pe care le-am avut în trecut. În tot acest timp, sufletul nostru a fost alături de Steaua. Nu voiam să plecăm, ci să continuăm munca, însă s-au adunat multe la club şi acesta a fost motivul despărţirii. Voiam să prindem un moment bun, iar gândindu-ne şi la familii, am decis că acesta este un moment potrivit. Plecăm cu durere în suflet, cu o lacrimă în ochi, dar credeţi-mă acesta este momentul bun pentru a pleca”. Germanul Thomas Neubert câştiga la Steaua 120.000 de euro anual, un record pentru un preparator fizic în fotbalul din România.

Surse: , , .


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-28

Documente:Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE