2020-08-12 02:09

De ce nu vor cluburile din Liga 1 să "îngheţe" sezonul

 |  21:01
De ce nu vor cluburile din Liga 1 să "îngheţe" sezonul

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, vineri, că va depune toate eforturile pentru ca actualul sezon din Liga 1 să se reia în condiţii de siguranţă. Totodată, LPF a precizat că nu se pune problema “îngheţării” sezonului din culpa LPF sau a celor 14 cluburi. Motivul este legat de bani. Bani pe care EAD.RO INTERACTIVE, deţinătorul drepturilor tv, i-a plătit în avans, şi pe care vrea să îi primească înapoi în cazul în care primul nostru eşalon s-ar închide definitiv din cauza pandemiei de Covid-19.

Cum majoritatea cluburilor din Liga 1 au cheltuit aproape toţi aceşti bani, nu ar mai avea cum să returneze sumele de bani încasate. Mai mult decât atât, cele 14 grupări din Liga 1 mai trebuie să primească în total 2.300.000 de euro până la finalul campiontului din care a mai rămas de disputat cam un sfert din meciuri.

“Astăzi, LPF a transmis partenerului media EAD.RO INTERACTIVE un răspuns la notificarea primită în 29 aprilie. Le-am comunicat încă o dată partenerilor noştri că LPF depune toate eforturile pentru reluarea campionatului, în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi participanţii, cu respectarea deciziilor autorităţilor guvernamentale şi a măsurilor de protecţie care vor fi indicate de autorităţile de sănătate. Nu se pune problema ”îngheţării” actualului sezon din culpa LPF sau a celor 14 cluburi, aşa încât nu vom ajunge într-un conflict juridic cu partenerul nostru. Ba mai mult, suntem convinşi că vom găsi împreună cu EAD.RO INTERACTIVE cele mai bune soluţii pentru a evita apariţia problemelor economice la nivelul Ligii I Casa în sezonul următor”, se arată pe site-ul forului.

Ediţia 2019/2020 a Ligii I a fost întreruptă din cauza pandemiei de coronavirus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE