2020-07-15 22:17

Decizie UEFA. Nu au existat manifestări RASISTE la meciul România - Suedia

 |  15:54
Decizie UEFA. Nu au existat manifestări RASISTE la meciul România - Suedia

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis că nu au existat manifestări rasiste la meciul România – Suedia, disputat pe Arena Naţională în 15 noiembrie, informează frf.ro.

După partida de luna trecută, care a scos naţionala tricolor din lupta pentru EURO 2020 după etapa grupelor preliminare, în urma unor declaraţii din tabăra suedeză, UEFA a decis să numească un inspector disciplinar care să ancheteze cazul de la Bucureşti. Acesta a discutat cu doi dintre jucătorii Suediei, ambii susţinând că s-au auzit scandări rasiste. De asemenea, a găsit înregistrări în care fotbalistul Alexander Isak era apostrofat de suporterii români. Astfel, UEFA a decis să deschidă o procedură disciplinară pe această speţă.

Potrivit frf.ro, juriştii FRF au avut la dispoziţie doar trei zile pentru a pregăti apărarea. În acest timp, s-au depus la dosar declaraţiile a trei dintre jucătorii noştri, s-au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video şi s-au extras declaraţii din tabăra Suediei care au negat prezenţa rasismului, inclusiv cele ale selecţionerului Janne Anderson de la conferinţa de presă de după meci, când a declarat că nu a auzit astfel de scandări. În plus, s-a demonstrat că au existat doar huiduieli, iar acestea au fost prezente şi în momentele în care mingea nu se afla la jucătorul Alexander Isak. Un alt argument important prezentat la UEFA de Departamentul Juridic al FRF a fost faptul că niciodată în istorie nu am fost suspendaţi pentru manifestări rasiste cu direcţie către fotbaliştii de culoare.

Federaţia Română de Fotbal a fost amendată totuşi cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte în teren şi afişarea de bannere interzise.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE