2020-06-03 13:22

Dinamo l-a transferat pe croatul Ante Puljic, incomplet refăcut după ruptura de ligamente suferită acum un an

 |  21:01
Dinamo l-a transferat pe croatul Ante Puljic, incomplet refăcut după ruptura de ligamente suferită acum un an

Florentin Dincă

Dinamo a adus acum câteva zile un fundaş central cu un nume care stârneşte zâmbete printre fanii lui Dinamo. Ante Puljic, croat la origini, a fost transferat prin intermediul lui Mircea Rednic, cei doi lucrând împreună la Gent. Numai că, despre Puljic nu se ştie că vine după o accidentare gravă, suferită la începutul lunii septembrie 2014. Ruptură a ligamentului încrucişat anterior şi şapte luni în afara gazonului. Acesta este motivul pentru care apărătorul central în vârstă de 27 de ani nu a jucat decât 4 meciuri în sezonul trecut pentru gruparea flamandă, care din această cauză i-a şi reziliat contractul scadent în vara anului 2017.

Dinamo l-a transferat pe croatul Ante Puljic, incomplet refăcut după ruptura de ligamente suferită acum un an
zoom
Dacă în ziarul de ieri l-am lăudat pe Mircea Rednic pentru curajul cu care promovează tineri în echipa lui Dinamo în acest început de campionat, acum este rândul să-l urechem pe tehnician pentru transferul lui Puljic în Ştefan cel Mare. Rezultatele foarte bune obţinute de roş-albi în această vară l-au făcut pe Ionuţ Negoiţă să aibă încredere oarbă în cel poreclit “Strâmbul”. Îi acceptă aproape orice transfer cerut de acesta, mai ales că în momentul de faţă nu mai aexistă o a treia voce, cea a lui Dinu Gheorghe, dat afară de curând de Negoiţă. De altfel, imediat după victoria cu Petrolul (2-0), Rednic a declarat că Dinamo nu mai are nevoie de un preşedinte executiv, funcţie ocupată în ultimele patru luni de Vamă, şi că el şi Negoiţă sunt arhisuficienţi pentru a conduce clubul. Coincidenţă sau nu, la doar o zi de la îndepărtarea lui Dinu Gheorghe, “câinii” anunţau transferul lui Puljic, adus ca a patra soluţie din lot pentru postul de fundaş central, după Andrei Marc, Miha Mevlja şi Ionuţ Nedelcearu.

Doar 60 de meciuri în patru ani şi jumătate

Pe lângă accidentarea de anul trecut de la ligamente, care l-a ţinut departe de fotbal destule luni, Ante Puljic nu a mai jucat constant încă de la începutul anului 2011. Până atunci, la începutul carierei sale, fotbalistul jucase cu regularitate în ţara sa natală, la NK Zadar. Între 2006 şi 2011, el a evoluat 124 de meciuri pentru echipa croată, marcând şi 4 goluri. A mai jucat ulterior un retur la Lokomotiva Zagreb, 8 meciuri şi un gol, apoi a prins transferul mult visat la unui dintre granzii campionatului, Dinamo Zagreb. Din păcate pentru el, în loc să progreseze în carieră, a regresat iremediabil. A prins doar 11 meciuri şi un gol în tricoul alb-albastru în două sezoane, care l-a trimis imediat “pachet” de unde venise, de la Lokomotiva Zagreb. Aici a început din nou să joace, dar nu a rupt gura târgului (n.r - un sezon şi jumătate, 23 de meciuri, 3 goluri). În vara lui 2013 a părăsit pentru prima dată, “cu serviciul”, Croaţia, semnând cu KAA Gent. Numai că, după un început promiţător, a urmat declinul de formă, accidentările, şi a ieşit uşor, uşor din circuit. În două sezoane la Gent a bifat doar 18 partide şi un gol. Ca să recapitulăm, Puljic a jucat doar 60 de meciuri oficiale în ultimii patru ani şi jumătate.

Dinamo l-a transferat pe croatul Ante Puljic, incomplet refăcut după ruptura de ligamente suferită acum un an
zoom
În probe la Sochaux. A fost refuzat

La puţin timp după ce a fost dat afară de Gent, impresarii i-au căutat disperaţi o echipă lui Puljic, pentru ca jucătorul să se pună pe picioare 100% după accidentarea gravă de la genunchi. După mai multe tentative eşuate pe la fel şi fel de echipe, a ajuns pe 29 iulie la antrenamentele lui Sochaux, divizionara secundă franceză. După numai câteva zile, antrenorii grupării din Hexagon s-au convins că nu merită să rişte cu un jucător care nu se află în plenitudinea forţelor sale după o intervenţie chirurgicală complicată.

Dinamo l-a transferat pe croatul Ante Puljic, incomplet refăcut după ruptura de ligamente suferită acum un an
zoom
“Puriul” insistă, Van Haaren nu se lasă

Mijlocaşul olandez Ricky van Haaren a fost printre primii jucători transferaţi în această vară de Dinamo. Adus de Vamă, prin unul dintre finii familiei Reghecampf, personaje care nu sunt deloc agreate în “Groapă”, batavul nu a prins decât o repriză în tricoul “câinilor”, iar tehnicianul a declarat despre fotbalist în urmă cu două săptămâni că “spre binele lui şi al nostru ar fi bine să plece”. Rednic dorea astfel să-i facă loc în echipă croatului Antun Palic, jucător atransferat pe “filiera” sa, pe care l-a dorit de pe vremea când antrena Petrolul. Se pare însă că olandezul nu vrea nici în ruptul capului să părăsească formaţia din Ştefan cel Mare, ci doar dacă Ionuţ Negoiţă îi achită 10 salarii ca despăgubiri, aproximativ 60.000 de euro. Lucru care nu se va întâmpla niciodată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE