2020-07-03 23:48

Dinamo – Steaua, în prima manşă din semifinalele Cupei României

 |  20:07
Dinamo – Steaua, în prima manşă din semifinalele Cupei României

Florentin Dincă

Primul meci din această săptămână dintre Dinamo şi Steaua are loc joi seară în Ştefan cel Mare, în prima manşă a semifinalelor Cupei României. Dacă pentru “câini” şi acest trofeu este important, steliştii nu par la prima vedere prea interesaţi de a doua competiţie a fotbalului românesc. Asta cel puţin se deduce din afirmaţiile lui Laurenţiu Reghecampf, care va odihni câteva piese grele din echipă pentru meciul care-l interesează, tot cu Dinamo, de duminică, din prima etapă a play-off-ului.

Dacă până în sezonul în curs, dinamoviştii deveniseră victime sigure în faţa marilor rivali în ultimii ani, acum lucrurile s-au cam inversat. În tur, roş-albii au obţinut un 0-0 pe Arena Naţională, pentru ca în retur, trupa lui Mircea Rednic să obţină un succes concludent în faţa echipei conduse la acea vreme de Mirel Rădoi, scor 3-1. Conştient că Steaua nu mai este Steaua din primul său mandat, Laurenţiu Reghecampf şi-a domolit discursul înaintea meciului de diseară. “Trebuie să ne concentrăm la meciul de Cupă, jucăm tur-retur, trebuie să nu primim gol și să jucăm la nivelul nostru. Pe noi ne interesează mai mult meciul din campionat. Gripa ne-a lovit și pe noi, avem doi, trei jucători afectați, dar nu foarte grav. Vom încerca să alcătuim o echipă bună care să câștige meciul din Cupă. Trebuie să fim atenți la acest meci. Ne interesează ambele partide, dar avem priorități și am spus asta de la început. Vreau să câștigăm campionatul, pentru că ne dorim să ajungem din nou în Champions League. Avem jucători care nu pot juca din trei în trei zile, dar avem alţi jucători de valoare care au șansa să joace”, a declarat Reghe.

Dinamo – Steaua, în prima manşă din semifinalele Cupei României
zoom
Rednic: “O să-i surprindem

Mircea Rednic nu cade în plasa ultimelor două rezultate nefavorabile obţinute de Steaua şi spune că ar fi o mare greşeală ca jucătorii săi să creadă că rivalii sunt victime sigure. Tehnicianul “câinilor” adaugă că îşi va surprinde rivalul de pe banca Stelei cu formula de echipă introdusă în teren. “Eu nu mă iau după rezultatele Stelei din ultimele meciuri. Nu e timp suficient, sunt mulţi jucători noi. Steaua e o echipă bună, cu jucători buni, are un antrenor cu experienţă care îi poate motiva la jocurile importante. Nu cred că este în scădere de formă. Ar fi o mare greşeală să spunem că trebuie să profităm de acest moment. Când se joacă Dinamo - Steaua e cu totul alt meci, chiar dacă vii după nu ştiu câte victorii sau înfrângeri. Când joci cu Steaua, antrenorul trebuie să fie inspirat. Normal să o să-i surprindem. Meciul din Cupa României va fi mult mai greu decât cel de duminică. Se joacă în două manșe, ne dorim foarte mult să ne calificăm! La Steaua toţi sunt titulari, nu există rezerve. De altfel, nici eu nu am rezerve. Toţi care vor intra consider că sunt titulari. Şi toţi îşi doresc să joace cu Steaua. Cine nu îşi doreşte acest lucru, nu are ce căuta la Dinamo. Ne interesează să scoatem un rezultat care să ne ajute să ne calificăm în finală. Sperăm să fie spectacol, suntem două echipe care joacă fotbal”, a declarat Mircea Rednic.

Nume noi în ambele tabere

Ambii tehnicieni vor schimba distribuţiile pentru această seară. Dacă Rednic este obligat din cauza accidentărilor şi a suspendărilor, Reghe vrea să dea şansa să joace unor fotbalişti care au evoluat mai puţin spre deloc în 2016. Steliano Filip este suspendat, în timp ce Anton, Ekeng şi Essombe sunt accidentaţi. Primul este răcit, al doilea a suferit o contractură musculară cu Astra, în timp ce atacantul încă nu este refăcut complet după o entorsă la gleznă. În atare condiţii, primul “11” aruncat în luptă de Mircea Rednic ar putea arăta astfel: Râmniceanu – Hanca, Marc, Mevlja, Olteanu – Nedelcearu, Palic – Rotariu, Bicfalvi, Lazăr – Gnohere. De partea cealaltă, Reghecampf va lăsa pe banca de rezerve câţiva titulari obişnuiţi, ca Niţă, Enache, Tamaş, Chipciu sau chiar Marica, iar echipa aruncată din primul minut ar putea fi compusă Cojocaru – Râpă, Varela, Carp, Toşca – Pintilii, Muniru – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Tade.

“Groapă” plină ochi

În ciuda faptului că preţurile biletelor au fost considerabil mai mari decât cele obişnuite, fanii lui Dinamo au luat cu asalt casele de bilete, mânaţi de forma bună pe care o traversează echipa favorită de ceva timp încoace şi de regresul arătat de rivali la începutul acestui an. Aseară, nu mai erau disponibile decât puţin peste 1.000 de bilete, restul de 11.000 scoase la vânzare au fost epuizate rapid. Mai mult ca sigur că partida din această seară se va disputa cu casa închisă. “E o perioadă bună pentru noi, avem nevoie de sprijinul suporterilor, au fost prezenţi la ultimele meciuri, şi sunt sigur că şi acum vor fi lângă noi. La Dinamo însă nu le putem oferi condiţiile care sunt pe Arena Naţională. Dar ăştia suntem noi românii, căpoşi, încăpăţânaţi. Terenul va fi o problemă, pentru că am jucat şi noi şi Voluntari, am înţeles că va şi ploua, dar va fi la fel şi pentru noi şi pentru Steaua”, a conchis antrenorul lui Dinamo.

DINAMO – STEAUA, ORA 20.30, PRO TV, DIGISPORT, DOLCESPORT

Formaţii probabile

Dinamo (4-2-3-1): Râmniceanu – Hanca, Marc, Mevlja, Olteanu – Nedelcearu, Palic – Rotariu, Bicfalvi, Lazăr – Gnohere

Steaua (4-2-3-1): Cojocaru – Râpă, Varela, Carp, Toşca – Pintilii, Muniru – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Tade

Foto: radioresita.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE