2020-07-09 04:58

DINU VAMĂ A ÎNCEPUT TREABA. Mircea Rednic şi-a reziliat contractul cu Petrolul şi e aşteptat să preia pe Dinamo

 |  23:16
DINU VAMĂ A ÎNCEPUT TREABA. Mircea Rednic şi-a reziliat contractul cu Petrolul şi e aşteptat să preia pe Dinamo

Florentin Dincă

Antrenorul Mircea Rednic şi-a reziliat marți, pe cale amiabilă, contractul cu Petrolul, cu patru etape înanitne de finalul sezonului, iar zilele următoare este aşteptat să semneze cu Dinamo. Ionuţ Negoiţă nu mai aşteaptă finalul sezonului pentru a-l da afară pe Flavius Stoican, şi l-a mandatat pe noul preşedinte, Dinu Gheorghe, să găsească rapid un antrenor cu experienţă. Vamă a găsit soluţia, iar “Strâmbul” ar putea începe treaba în perioada imediat următoare.

Rednic nu stat mult pe gânduri când a primit oferta de la Dinu Gheorghe şi a renunţat la ultimele două salarii numai ca să poată scăpa imediat de Petrolul. Venit în iarnă pe “Ilie Oană”, antrenorul de 53 de ani a obţinut în acest al doilea mandat la echipa ploieşteană patru victorii, patru remize şi cinci înfrângeri (Liga I). Este cel de-al 38-lea tehnician care este demis sau demisionează de la o echipă din Liga 1 în acest sezon. Dacă nu va interveni ceva neprevăzut, “Strâmbul” va reveni în “Groapă” după opt ani. El a mai fost şi în iarnă aproape de Dinamo, însă Negoiţă l-a preferat pe Mihai Teja. Şi Rapidul l-a dorit în iarnă, pe vremea când acelaşi Dinu Gheorghe se ocupa de destinele vişiniilor, dar Valerii Moraru l-a ales pe Cristi Pustai. De numele lui Mircea rednic este legat ultimul titlu obţinut de dinamovişti, în sezonul 2006-2007. 

Curăţenia a început cu Bărboianu

Fundaşul dreapta Ştefan Bărboianu, penibil în retur şi cel care la 0-0 a faultat decisiv în careu în derby-ul cu Steaua, a fost dat afară de la Dinamo. Ultimul cuvânt în rezilierea contractului fotbalistului oltean l-a avut tot Dinu Gheorghe, omul care l-a “executat” şi la Astra. “Am reziliat de comun acord contractul. Încercăm sa facem altceva la Dinamo din sezonul viitor. Nu mai făcea parte din noul proiect”, spune Vamă. Care proiect domnule Dinu? Dacă e identic cu cele din aproape ultimul deceniu e clar!Bărboianu este doar primul jucător care dispare din lotul lui Dinamo. Vor urma alţii, mulţi alţii. Portarul Kristijan Naumovski a dezamăgit profund în acest retur şi va fi pus pe liber, la fel ca şi fundaşii Collins Fai, Alexandre Durimel, Serginho şi Bunoza, cu amendamentul că bosniacul ar fi fost păstrat dacă avea o clauză mai mică de cumpărare definitivă. În apărare vor rămâne doar Andrei Marc, Ricardo Machado, Ionuţ Nedelcearu şi Steliano Filip. La mijloc, lui Cosmin Matei şi Valentin Lazăr li se caută echipe, însă e puţin probabil ca vreun club să plătească un milion de euro pe amândoi. Boubacar nu a mai prins de mult echipa şi va fi lăsat să plece liber, în timp ce Hatem Elhamed, singurul transfer reuşit din iarnă, îi expiră împrumutul, fiind greu de crezut că Ionuţ Negoiţă va plăti un milion de euro ca să-l păstreze. Singurii care vor rămâne pe loc sunt Dorin Rotariu, Marian Cristescu, Nicolae Grigore, Bogdan Gavrilă şi Ionuţ Şerban. În avanposturi, Grozav, cu prestaţii meteorice în retur, nu va fi achiziţionat definitiv de la Terek, iar Alexe va fi împrumutat în străinătate pentru un preţ modic – 100.000 de euro. La rândul său, Marius Niculae va împlini peste câteva zile 34 de ani şi este puţin probabil să mai ajute în vreun fel pe viitor. Kamil Bilinski este singurul atacant care ar putea evolua şi în sezonul viitor în tricoul lui Dinamo, dar şi polonezul a arătat în ultima perioadă ca s-a cam săturat de Dinamo şi de România. 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE