2020-02-28 21:21

Dumnezeu i-a pedepsit

 |  18:58
Dumnezeu i-a pedepsit

Presa din Spania anunţase la unison vineri şi sâmbătă despre momentul de reculegere pe care Atletico Madrid îl avea pregătit la derby-ul cu Real Madrid în memoria lui Daniel Prodan, decedat miercuri seară în urma unui infarct, jucător care a jucat timp de un an şi jumătate la gruparea de pe Vicente Calderon. Presa din România n-a făcut alceva decât să preia informaţia jurnaliştilor iberici şi a publicat ca atare ştirea.

Numai că, stupoare, la derby-ul oraşului Madrid nu a fost ţinut nici un moment de reculgere. Zeci de mii de microbiştii români au aşteptat cu sufletul la gură începutul meciului, pentru a vedea respectivul moment, însă aceştia au rămas cu “ochii-n nocturnă”. Deşi oficialii lui Atletico s-au lăudat cu o zi înaintea derby-ului că i-au informat pe omologii de la Liga Spaniolă de Fotbal cu privire la ce aveau să facă, până la urmă, din păcate, totul a fost dat uitării. Se pare că cele doar 34 de meciuri jucate de Daniel Prodan în tricoul lui Atletico în Primera Division n-au fost de ajuns ca să merite un astfel de gest. Iar Dumnezeu i-a pedepsit în teren. Atletico a pierdut la scor de neprezentare meciul cu rivala din Madrid, prin hattrick-ul lui Cristiano Ronaldo.

Minutul 23, tricoul cu numărul 23

Ca un paradox, partida a fost întreruptă în minutul 23, numărul cu care “Tătuca” Prodan a evoluat pe tricou în perioada Atletico Madrid. Dar nu pentru că oficialii gazdă ar fi pregătit ceva pentru fotbalistul trecut în nefiinţă la doar 44 de ani, ci pentru că Real a deschis scorul prin Ronaldo, dintr-o lovitură liberă deviată de zidul trupei lui Simeone. Pe fondul unui joc solid, în ciuda absenţelor, oaspeţii şi-au consolidat victoria clară pe finalul meciului, dintr-un penalty obţinut şi transformat de Ronaldo, şi de un contraatac şcoală conceput de Bale şi transformat de acelaşi Ronaldo.

Daniel Prodan a fost înmormântat sâmbătă la cimitirul "Sfântul Ilie" din Pipera, în prezenţa foştilor colegi din Generaţia de Aur, dar şi a numeroşilor oameni din fotbal care au ţinut să-şi ia la revedere pentru ultima dată de la el. În cariera sa, Didi Prodan a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti, Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar Bucureşti, FC Naţional şi Messina. La echipa naţională, în celebra Generaţie de Aur, fostul internaţional a adunat 54 de selecţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE