2020-02-26 00:25

După FCSB, urmează FCDB

 |  19:37
După FCSB, urmează FCDB

Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, deţinută de Nicolae Badea, fostul acţionar din Ştefan cel Mare, a trimis ieri o somaţie grupării SC Dinamo 1948 SA, patronate de Ionuţ Negoiţă, ca în termen de cinci zile să înceteze utilizarea mărcii Dinamo, a domeniului www.fcdinamo.roşi a instalaţiei de nocturnă de la baza sportivă de la Săftica. Neoficial se vorbeşte dinspre Dinamo de o revenire în fruntea clubului a lui Nicu Badea, variantă confirmată şi de fostul său partener, Vasile Turcu. Curios, tocmai când gruparea scăpase de doar câteva luni de insolvenţă.

Şi iată cum, după ce Steaua, sau FCSB, sau cum s-o numi acum, a rămas fără suporteri din cauza războiului dus prin tribunale între Gigi Becali şi CSA Steaua pentru marcă, culori şi palmares, acum a venit şi rândul rivalei Dinamo să intre în acest purgatoriu. Totul a plecat după ce Negoiţă a decis acum câteva zile să deschidă la hotelul care îl deţine cu fratele său în sudul Capitalei a unui magazin care vinde produse înregistrate cu marca Dinamo. Badea a trimis imediat o notificare în care îi interzice acestuia să comercializeze produse cu emblema clubului. Nicolae Badea deţine în continuare palmaresul, stema și sigla lui Dinamo. Deocamdată, dar nu pentru mult timp, jucătorii şi oficialii echipei mai pot purta stema cu cei doi câini pe tricouri, la meciuri sau la diverse acțiuni, dar noul magazin îi este interzis să mai comercialize obiecte cu respectiva siglă. În cazul în care Negoiţă nu respectă notificarea, Badea este decis să recurgă la acţiuni mult mai dure, şi anume să interzică de tot folosirea siglei de către actuala echipă.

Magazinul de prezentare de la stadionul Dinamo, care îi aparţine lui Badea, a încercat să-i determine pe cei de la Nike, actualul sponsor tehnic al lui Dinamo, să-i comercializeze produsele în această locaţie. Fără nici un rezultat. S-au reorientat apoi spre Lotto, fostul sponsor tehnic al echipei, care de câteva zile a branduit magazinul şi a început să vândă produse cu sigla Dinamo.

În urmă cu o săptămână, Tribunalul Bucureşti hotăra instituirea sechestrului asigurator asupra acţiunilor deţinute la Dinamo de către Ionuţ Negoiţă. Şi asta din cauza unei datorii de două milioane de euro pe care actualul acţionar majoritar din Groapă o avea la Nicu Badea, încă din 2013, în momentul în care Negoiţă a cumpărat cele 30% din acţiunile lui Badea. Sentinţă nu e definitivă, ea poate fi atacată cu apel.

Reacţia lui Dinamo

“Este o evidentă încercare de a destabiliza clubul instrumentată de domnul Badea. FC Dinamo 1948 SA are, conform actului constitutiv, dreptul de folosire  a însemnelor, culorilor şi a siglei pe termen nelimitat, iar în ceea ce priveşte activitatea de comercializare a produselor cu însemnele clubului, domnul Badea nu deţine drepturi exclusive de folosire a mărcii, lucru ce poate fi verificat simplu la OSIM. Iar situaţia site-ului fcdinamo.ro şi a instalaţiei de nocturnă de la Săftica e un amănunt care va fi reglementat. Mai mult decât atât, oricine are dreptul de a redacta notificări, acest lucru neînsemnând că respectivele notificări sunt executorii înainte ca o instanţă competentă să pronunţe pe speţele invocate o hotărâre definitivă şi irevocabilă", a arătat un comunicat dat de departamentul de comunicare al clubului Dinamo.

E ruşinos că aceste cluburi, Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova şi Timişoara au probleme de identitate. Când te bucuri de ghinionul altora, ţi se poate întâmpla şi tie. Sunt curios cum vor reacţiona fanii lui Dinamo, pe cine vor susţine

Helmuth Duckadam, preşedinte de imagine Steaua

Galerie foto: DigiSport 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-23

Mai multe imagini:
După FCSB, urmează FCDB
zoom
După FCSB, urmează FCDB
zoom
După FCSB, urmează FCDB
zoom

După FCSB, urmează FCDB
zoom
După FCSB, urmează FCDB
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE