2020-08-11 16:43

ECHIPA NAŢIONALĂ. Selecţioner străin, prima opţiune a FRF

 |  16:55
ECHIPA NAŢIONALĂ. Selecţioner străin, prima opţiune a FRF

Ne bucură faptul că Răzvan Burleanu ne ia în considerare şi marşează pe ideea că a venit timpul ca naţionala de fotbal a României să intre pe mâna unui selecţioner străin. În conferinţa de presă de ieri de la Casa Fotbalului, preşedintele FRF a divulgat faptul că negociază în această perioadă atât cu antrenori români, cât şi cu străini, şi a lăsat să se înţeleagă că înclină spre a doua variantă. Numele noului selecţioner al primei noastre reprezentative va fi cunoscut până la finalul Campionatului European din Franţa, adică până pe 10 iulie.

După prestaţia jalnică de la EURO era clar că Anghel Iordănescu nu mai putea rămâne în fruntea naţionalei, iar Burleanu a confirmat acest lucru. Imediat s-a luat legătura cu Cosmin Olăroiu, dar tehnicianul a declinat oferta, motivând că mai are contract cu Al Ahli, şi oricum este prea bine plătit (n.r – 5 milioane de dolari pe an) ca să plece de la noua campioană din Emiratele Arabe Unite. Şi, cum opţiunea Mircea Lucescu nu mai era disponibilă, iar Boloni, Rednic, Contra, Gâlcă şi Reghecamf nu au fost pe placul conducerii FRF din varii motive, s-a decis să se treacă la planul aducerii unui selecţioner de altă naţionalitate. S-a luat deja legătura cu mai mulţi antrenori, unii chiar prezenţi la EURO. "Domnul Anghel Iordănescu este în concediu, ne vom consulta și cu dânsul, dar vă zic sincer că suntem deschiși ambelor variante, atât de antrenor român, cât și de antrenor străin. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ când vorbim de un antrenor străin. Niciodată ca Federație nu putem concura din punct de vedere financiar cu o echipă de club din Bundesliga, La Liga, Premier League. Dacă găsim un asemenea antrenor, acesta trebuie să fie foarte motivat. Avem capacitatea ca noul selecţioner sa fie mai bine plătit decât ultimii doi selecţioneri. Da, suntem în discuţii şi cu antrenori prezenţi la turneul final. Şi nu, nu e vorba de selecţionerul Ungariei (n.r – neamţul Bernd Storck). Nu o să dau însă niciun nume. Viitorul selecţioner nu va putea fi şi la club, şi la echipa naţională", a declarat Răzvan Burleanu.

Profilul noului antrenor

Preşedintele Răzvan Burleanu a schiţat scurt şi cuprinzător profilul noului selecţioner al naţionalei. Acesta ar trebui să aibă undeva în jur de 50 de ani, să nu fie legat contractual de o echipă de club, să aibă cel puţin 10 ani de experienţă la nivel înalt, să deţină în palmares trofee importante, să aibă autoritate şi să fie motivat, dar care, poate cel mai important, să-şi asume obiectivul calificării echipei la Campionatul Mondial din Rusia 2018. "Am avut discuții și cu antrenori români şi cu antrenori străini Am avut discuții cu Olăroiu, care nu va putea accepta propunerea noastră, pentru că e încă sub contract. În ceea ce privește profilul viitorului selecţioner, ne dorim un antrenor cu peste 10 ani de experiență la nivel înalt, care să fi câștigat trofee, să aibă autoritate și în același timp să poată și să-și asume să ducă echipa națională la un Campionat Mondial, pentru că nu vom avea parte de o campanie de calificare ușoară. Vedem Polonia cum a jucat în faza grupelor și care e calificată. Avem nevoie de un antrenor foarte foarte motivat și care să-și dorească performanță. Până la finalul Campionatului European vom prezenta numele noului selecționer", a încheiat şeful FRF.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE