2020-08-12 02:01

Emerich Ienei îşi doreşte ca noua arenă din Ghencea să-i poarte numele

 |  14:42
Emerich Ienei îşi doreşte ca noua arenă din Ghencea să-i poarte numele

Antrenorul Stelei din ‘86, Emeric Ienei, a declarat joi, la 34 de ani de la câştigarea CCE la Sevilla, că îl onorează propunea diverşilor oameni de fotbal ca noul stadion din Ghencea să poarte numele său, şi adaugă că ar fi cât se poate de îndreptăţit să se întâmple aşa, deoarece de numele său se leagă triumful în Cupa Campionilor Europeni în 1986.

"Mă onorează propunerea ca noul stadion Steaua să poate numele meu. M-ar bucura, pentru că de numele meu se leagă câştigarea Cupei Campionilor. Îmi pare rău că încă nu am fost la şantierul noului stadion, dar cu prima ocazie când ajung la Bucureşti voi merge să îl văd. Sunt sigur că va fi o arenă foarte frumoasă", a declarat Ienei pentru Agerpres.

La 34 de ani de la câştigarea CCE, Ienei a menţionat că în fiecare an în ziua de 7 mai retrăieşte finala cu Barcelona. "Momentul în care ne-a fost înmânată acea cupă, la Sevilla, a fost cel mai frumos trăit de mine în fotbal. Când am ridicat acea cupă, am simţit o bucurie imensă. A fost aşa poate şi pentru că am câştigat la lovituri de departajare. Dacă am fi câştigat în 90 de minute poate nu mai era intensitatea aia. Însă oricum, jocul cu Barcelona a fost unul foarte tensionat. Ne bucurăm că am câştigat noi până la urmă. Ca să fiu sincer, şi acum am emoţii când mă gândesc la ziua de 7 mai. Parcă retrăiesc acea finală în fiecare an. Steaua este singura echipă care a reuşit să câştige Cupa Campionilor Europeni. Dar eu, la 34 de ani de la acel meci, tot mai aştept ca fotbalul românesc să mai ajungă o dată la acel nivel", a mai afirmat fostul tehnician.

Joi s-au împlinit 34 de ani de când echipa de fotbal Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni. Pe 7 mai 1986, Steaua Bucureşti cucerea Cupa Campionilor Europeni, pe stadionul ''Ramon Sanchez Pizjuan'' din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE