2020-07-07 16:47

EURO 2016. Ciprian Marica: “Nu avem voie să mai ratăm încă o calificare”

 |  18:03
EURO 2016. Ciprian Marica: “Nu avem voie să mai ratăm încă o calificare”

Florentin Dincă

Cu patru zile înaintea meciului din deplasare cu Grecia, contând pentru debutul preliminariilor EURO 2016, tricolorii îşi fac curaj şi spun, prin vocea lui Ciprian Marica, că după atâtea calificări ratate lamentabil în ultimii ani, naţionala României e obligată să obţină biletele pentru Europeanul din Franţa.

“Nu trebuie să mai repetăm greșelile din dubla manșă de la baraj, iar la finalul meciului să plecăm cu trei puncte. Presiunea există, suntem jucători maturi mulţi dintre noi, care am trăit deja experienţa aceasta. Trebuie să fim serioşi ca să obţinem calificarea.  Totul depinde de noi. Suntem într-un moment în care nu mai avem voie, nu mai avem cum să ratăm încă o calificare, suntem cu toţii conştienţi de acest lucru. Ne vom concentra doar pe jocul nostru și nu ne vom gândi la ce partitură are adversar. Nu contează că ei au un antrenor nou şi că noi avem continuitate. Echipa naţională a României nu a pregătit niciodată un meci la egal. Bine, o remiză nu ar fi un eșec, nu ne-ar dezavantaja, dar mergem acolo să câștigăm. Primul meci dintr-o campanie de calificare este cel mai important, trebuie să începem bine, să avem curaj și încredere. Orice punct obţinut în grupă contează, dar calificarea nu se joacă în acest prim meci”,a declarat Ciprian Marica.

Știm că Victor Pițurcă va fi în aceeași barcă cu noi până la sfârșitul campaniei. Au fost doar câteva zvonuri, el ne-a asigurat că nu e enimic adevărat. Este trup și suflet alături de echipa națională – Ciprian Marica, atacant România

Au negociat primele

Nici nu au început preliminariile că veteranii lotului, în frunte cu Raţ, Marica, Tamaş şi Goian, au avut deja o primă discuţie cu şeful Burleanu pe tema primelor în cazul calificării la Campionatul European. “Nu s-a ajuns la un consens vizavi de primă. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, ne-a prezentat proiectul său în această prvinţă, noi ne-am prezentat doleanțele noastre față de această campanie, dar înainte de toate noi să fim un grup unit, să fim mândri că ne reprezentăm țara și să dăm totul pe teren", a mai spus Marica.

Goe se reface

Dorin Goian a suferit acum două zile o contractură musculară, iar de atunci se află pe mâna staff-ului medical condus de Pompiliu Popescu. Fundaşul central se recuperează bine după acceidentare şi sunt şanse mari ca el să fie apt până la meciul de duminică seară. Oricum, Goe nu era anunţat titular în defensiva tricolorilor, Piţi dorind să meargă pe mâna cuplului Chiricheş – Grigore. Preventiv, selecţionerul l-a chemat la lot pe Bogdan Mitrea (Viitorul), fundaş central care poate juca şi în banda stângă a apărării.

Noul căpitanul al elenilor nu concepe un eşec la debut

După retragerile lui Karagounis şi Katsouranis, banderola de căpitan al naţionalei Greciei a ajuns pe braţul lui Dimitris Salpingidis. Atacantul este onorat de noul său rol în echipă şi îi asigură pe fanii eleni de o victorie în meciul de debut contra României: “Suntem un grup foarte unit, în ciuda faptului că unii jucători importanţi s-au retras în această vară. În continuare vom încercăm să aducem cât mai multe bucurii poporului nostru. Pentru mine e cea mai mare onoare să fiu desemnat căpitanul echipei, liderul din teren. E şi o mare mare responsabilitate. Vom reuşi din nou calificarea la Euro. Trebuie şi sunt convins că începem grupa cu o victorie în meciul cu România”, a declarat Salpingidis.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-03

In legatura cu acest articol...

Victor Piţurcă spune că sunt şanse sub 1% să plece de la cârma naţionalei după meciul cu Grecia

FRF: Meciul Grecia - România, din preliminariile Campionatului European din 2016, transmis pe un ecran uriaş, la Arena Naţională
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE