2020-06-06 23:49

EURO 2016. Ungaria – România, vineri 21.00, TVR 1 şi TVR HD

 |  19:22
EURO 2016. Ungaria – România, vineri 21.00, TVR 1 şi TVR HD

Florentin Dincă

Naţionala României şi-ar putea procura încă de vineri seară biletele la EURO 2016. În cazul unei mult dorite victorii la Budapesta, tricolorii îşi pot deja alege hotelul din Franţa. Nu va fi însă deloc uşor, vecinii maghiari fiind şi ei în luptă directă cu noi pentru calificarea la Campionatul European. Ne despart doar trei puncte şi o echipă, Irlanda de Nord, naţională care va trage şi ea cu dinţii măcar pentur un loc secund în grupă, calificant direct la turneul final din vara viitoare.

Calculele calificării pentru naţionala lui Puiu Iordănescu sunt simple, dar în acelaşi timp foarte complexe. Prima variantă, şi cea mai bună, cea a victoriei, i-ar distanţa pe tricolori la şase puncte de adversarii din această seară, în situaţia în care maghiarii mai au de jucat în deplasare la Belfast, acasă cu Insulele Feroe şi în deplasare cu Grecia. Egalul este şi el un rezultat bun, chiar dacă nord-irlandezii ne-ar depăşi în clasament ne-ar păstra ecartul de trei puncte în faţa Ungariei. Totuşi, ar fi de preferat o remiză cu goluri marcate, deoarece la Bucureşti cele două echipe au terminat 1-1. Un eşec ar complica lucrurile pentru prima noastră reprezentativă, însă nu ar fi o dramă, pentru că, în ciuda unei eventuale poziţii a treia în grupă la finalul acestei etape, programul tricolorilor este mai facil decât al adversarelor la calificare. “Suntem încrezători, vrem să avem o prestaţie bună pentru că în meciurile cu Ungaria şi Grecia s-ar putea decide soarta calificării. Dacă trebuie să ne apărăm, ne vom apăra. Dacă vom avea încredere şi vom putea să atacăm, vom ataca. În niciun caz nu mergem acolo să facem un joc de ciupeală. Echipa naţională reprezintă România şi indiferent de situaţia prin care trece vă promit că ea va încerca să joace fotbal. Întotdeauna între România şi Ungaria a fost o rivalitate extraordinar de mare. De-a lungul timpului am câştigat, am pierdut... Sunt convins că această presiune se va simţi. Sunt sigur că presiunea tribunei va influenţa mult jocul Ungariei. Depinde acum în ce fel”, spune selecţionerul Anghel Iordănescu.

Echipele se ştiu

Puiu Iordănescu şi-a stabilit primul 11 pe care îl va arunca în luptă. Echipa am dezbătut-o în ziarul de ieri, şi îi cuprinde pe Tătăruşanu în poartă, Măţel, Chiricheş, Dragoş Grigore şi Raţ în apărare, Prepeliţă şi Hohan la închidere, iar Torje, Sânmărtean şi Maxim se regăsesc în linia de trei din staptele lui Claudiu Keşeru. În funcţie de ce tonus vor avea în ziua meciului, “Generalul” ar putea apela şi la două înlocuiri ciudate: Papp în locul lui Măţel şi Chipciu în locul lui Maxim. De partea celaltă, selecţionerul neamţ al Ungariei, Bernd Storck, va merge pe mâna următorilor: Gabor Kiraly între buturi, Fiola în partea dreaptă a apărării, un produs al Academiei Ferenc Puşkaş, Juhasz şi Lang, centralii lui Videoton, iar pe stânga Tamas Kadar, de la Lech Poznan. Închizătorii vor fi Gera, de la Ferencvaros, şi Akos Elek (Changcun Yatai), în timp ce linia de trei din spatele lui Namanja Nikolics (Legia Varşovia) va fi formată din Stieber, fără minute la Hamburg în acestr sezon, Gergo Lovrencsics (Lech Poznan şi vedeta Balazs Dzsudzsak, dat afară de la Dinamo Moscova şi ajuns la Bursaspor.

Palmaresul este de partea maghiarilor

Naționala României este neînvinsă în ultimele nouă partide directe cu Ungaria: cinci victorii şi patru egaluri. Opt meciuri au fost oficiale, iar unul amical. Ultima victorie a maghiarilor în disputele directe datează din urmă cu 34 de ani. Pe 13 mai 1981, în preliminariile Mondialului din Spania, maghiarii câştigau cu 1-0 la Budapesta, prin golul lui Fazekaş. Per total, cele două naţionale s-au aflat faţă în faţă de 25 de ori. Ungaria a câștigat 12 meciuri, România 6, iar alte 7 s-au încheiat egal, golaverajul fiind clar în defavoarea românilor, 31-53.

Staţionăm pe locul 7

Echipa naţională a României se menţine pe locul şapte, cu 1.176 de puncte, în clasamentul FIFA anunţat ieri. Adversarele României în preliminariile CE din 2016 sunt poziţionate astfel: Ungaria - poziţia 37, cu 763 puncte, Irlanda de Nord - poziţia 41, cu 687 de puncte, Grecia - poziţia 44, cu 657 de puncte, Insulele Feroe - poziţia 75, cu 459 de puncte şi Finlanda - poziţia 92, cu 351 de puncte. Podiumul este ocupat în ordine de Argentina – 1.442 pct., Belgia – 1.269 pct. Şi Germania – 1.248.

Criterii de departajare în grupă

puncte în meciurile directe

golaveraj în meciurile directe

numărul mai mare de goluri marcate în meciurile directe 4.                  numărul mai mare de goluri în deplasare în meciurile directe 5.                  golaveraj 6.                  numărul mai mare de goluri marcate 7.                  număr mai mare de goluri marcate în deplasare 8.                  punctajul din ierarhia fair-play UEFA 9.                  poziția în clasamentul coeficienților UEFA

Clasament Grupa F

 

1.         România           6          4          2          0          7-1       14p

2.         Irlanda N.         6          4          1          1          8-4       13p

3.         Ungaria            6          3          2          1          5-3       11p

4.         Ins. Feroe         6          2          0          4          4-8       6p

5.         Finlanda           6          1          1          4          5-8       4p

6.         Grecia               6          0          2          4          2-7       2p

 

Vineri se mai joacă

Insulele Feroe – Irlanda de Nord

Grecia - Finlanda

Următoarele etape

7 septembrie

Finlanda – Insulele Feroe

Irlanda de Nord – Ungaria

ROMÂNIA- Grecia

8 octombrie

Ungaria – Insulele Feroe

Irlanda de Nord – Grecia

ROMÂNIA – Finlanda

11 octombrie

Insulele Feroe – ROMÂNIA

Finlanda - Irlanda de Nord

Grecia - Ungaria

Echipe probabile

Ungaria: Kiraly – Fiola, Juhasz, Lang, Kadar – Elek, Gera – Stieber, Lovrencsics, Dzsudzsak – Nikolics

România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ – Prepeliţă, Hoban – Torje, Sânmărtean, Maxim – Keşeru

EURO 2016. Ungaria – România, vineri 21.00, TVR 1 şi TVR HD
zoom
Vă asigur că echipa României va juca la victorie – Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE