2020-02-28 23:10

EURO 2020. A fost publicată o altă machetă grafică a viitorului stadion Dinamo

 |  18:29
EURO 2020. A fost publicată o altă machetă grafică a viitorului stadion Dinamo

Florentin Dincă

Mulţi dintre suporterii lui Dinamo, mai ales cei trecuţi de prima tinereţe, îşi vor face cruce când vor citi acest material. Pentru că de la Revoluţie încoace au apărut fel şi fel de variante de machete pentru o nouă arenă din Groapă. În zadar. Nimeni nu a pus o cărămidă. Dimpotrivă, stadionul câinilor a ajuns în paragină, fiind unul dintre cele mai urâte stadioane din România. Ieri însă, CS Dinamo a publicat mai multe grafice ale machetei a noii arene din Ştefan cel Mare, una care trebuie să fie gata până la Campionatul European 2020, unde ţara noastră este co-organizator. Să creadă de data asta fanii “câinilor”?

EURO 2020. A fost publicată o altă machetă grafică a viitorului stadion Dinamo
zoom
În ultimele luni s-a depus toată documentaţia necesară la Compania Națională de Investiții, iar ieri au apărut primele imegini cu noul stadion din Groapă. Până în 2020, Parcul Sportiv Dinamo va fi gazda unei arene de cinci stele, cu o capacitate de 30.000 de locuri. Dacă până acum nu se ştia sigur dacă actuala arenă doar se va moderniza, acum totul e clar. Stadionul actual va fi ras de pe faţa pământului, iar în locul lui va fi ridicat cel nou. Cel mai probabil, începerea lucrărilor va fi undeva la sfârşitul acestui an, cel târziu la începutul anului viitor. Costul total al investiţiei va fi suportat în întregime de statul român. Arena din Ștefan cel Mare se alătură astfel celor din Giulești, Ghencea și Regie, care vor fi şi ele ridicate şi pe care echipele de la CE doar se vor antrena, în timp ce Arena Naţională va fi locul de disputare a meciurilor oficiale.

EURO 2020. A fost publicată o altă machetă grafică a viitorului stadion Dinamo
zoom
“Nu se rezolvă bătând din palme, dar cu siguranță e un început, trebuie să meargă până la capăt.  Stadionul este prins în programul Euro 2020 și se va face. Până în 2020 mai e timp. Este de durată, dar nu imposibil de realizat. Parcul Dinamo merită un stadion nou, frumos, să ne bucurăm la meciurile care se joacă acolo. Pista va fi mutată pe stadionul Piți Varga. Are o sală de atletism indoor la subsol, cu parcare sub tribune”, spunea la sfârşitul anului trecut Elisabeta Lipă, fosta şefă de la CS Dinamo şi actualmente ministrul Tineretului şi Sportului.
EURO 2020. A fost publicată o altă machetă grafică a viitorului stadion Dinamo
zoom
Arenă la nivelul şoselei, cu parcare subterană şi pasaje pietonale

Pe lângă dublarea capacităţii, noul stadion Dinamo nu va mai purta denumirea de “Groapă”, pentru că acesta va fi ridicat la nivelul şoselei din Ştefan cel Mare. Accesul va fi făcut atât dinspre Şoseaua Ştefan cel Mare, cât şi dinspre Bulevardul Barbu Văcărescu, şi asta prin intermediul unor pasaje pietonale de ultimă generaţie. Mai mult, sub stadion va fi construită o parcare subterană pe trei niveluri, cu o capacitate de 1087 de locuri.

Foto:csdinamo.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-09Parerea ta...

CIPRIAN
09 Feb 2016

Pare de vis... Dar tot " Groapa " trebuie sa i se spuna... Nu sunt de acord cu scimbarea denumirii... Noi tot asa o sa ii spunem chiar daca nu o sa tina cont de parerea noastra, pentru ca asa i se spune " din batrani " ....
SACALUL
10 Feb 2016

Ala hotie de la care sar putea sa lipseasca Borcea . Acum se invirte afacerile lui unchiul lui Negoita , fost coleg cu Voiculescu , Tender , Patriciu . Cuscri vampiri lipitori Becali lipsesc ? Ce jucatori mai vind pe 2 lei ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE