2020-04-03 08:50

Ex-internaționalul columbian Freddy Rincon, căutat de Interpol pentru spălare de bani și legături cu cartelul drogurilor din Cali

 |  15:02
Ex-internaționalul columbian Freddy Rincon, căutat de Interpol pentru spălare de bani și legături cu cartelul drogurilor din Cali

Florentin Dincă

Multă lume își aduce aminte de Freddy Rincon. În 1994, atacantul columbian a jucat împotriva României la Campionatul Mondial din Statele Unite. În momentul de față, pe numele ex-internaționalului, Interpolul a emis un mandat de arestare pentru spălare de bani și legături cu cartelul drogurilor din Cali.

Ajuns la 48 de ani, Rincon este suspectat de poliţia din Panama că ar fi cumpărat mai multe proprietăţi în această ţară folosind bani proveniţi de la Pablo Rayo Montano, un renumit traficant de droguri. Din acest motiv, autorităţile panameze au pus sechestru pe două apartamente, o casă şi două terenuri achiziţionate de Rincon. De asemenea, fostul internaţional este bănuit că a investit 200.000 de dolari din aceeaşi sursă în alte afaceri în Panama.

Columbia şi Panama nu au acord de extrădare. Fostul mijlocaş, care respinge acuzaţiile, şi familia lui s-au stabilit la Cali. Interesant este că, pe 10 aprilie, el a jucat într-un meci demonstrativ, la Bogota, alături de fostul jucător argentinian Diego Maradona.

În urmă cu opt ani, Rincon a fost arestat la Sao Paulo, unde locuia atunci, de către poliţia federală braziliană, tot la solicitarea justiţiei din Panama şi tot pentru spălarea banilor proveniţi din traficul de droguri, potrivit Mediafax. El a stat închis patru luni şi jumătate, reuşind să-i convingă pe judecătorii brazilieni că este nevinovat.

Rincon, cu 84 de selecții în naționala Columbiei, a evoluat în carieră la America de Cali, Palmeiras, Napoli, Real Madrid, Corinthians, Santos şi Cruzeiro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE