2020-08-08 04:04

FĂRĂ CONTRACANDIDAT. Michel Platini, încă un mandat în fruntea UEFA

 |  18:19
FĂRĂ CONTRACANDIDAT. Michel Platini, încă un mandat în fruntea UEFA

Florentin Dincă

Francezul Michel Platini a fost reales, la Viena, în fruntea forului european. Fără contracandidat, fostul şi viitorul şef al UEFA, este la al treilea mandat consecutiv. Prima dată a fost ales în 2007, la Congresul de la Dusseldorf, iar poi în 2011, la Paris. La Congresul UEFA din Capitala Austriei Federaţia Română de Fotbal a fost reprezentată de preşedintele Răzvan Burleanu.

”Vă mulțumesc mult! Vă mulțumesc pentru încrederea și susținerea voastră. Nici nu vă puteți imagina cât de mult înseamnă pentru mine. Sunt mândru să fiu colegul vostru de echipă, sunt mândru să fiu căpitanul acestei echipe câștigătoare și sunt mândru de reușitele noastre. Abia aștept provocările din următorii patru ani. Știu că mă pot baza pe voi la fel cum și voi știți că vă puteți baza pe sprijinul meu. Așa cum știți, realegerea mea înseamnă, în același timp, și că voi continua în funcția de vicepreședinte FIFA pentru încă patru ani. Noi, europenii, ne dorim un for mondial puternic, care să fie respectabil și respectat, câtă vreme FIFA este și va continua să fie autoritatea supremă în fotbal”, a declarat Michel Platini în ovațiile celor 54 de delegaţi ai asociațiilor membre. 

FĂRĂ CONTRACANDIDAT. Michel Platini, încă un mandat în fruntea UEFA
zoom
Rămâne şi Villar

Președintele Federației spaniole, Angel Maria Villar, a fost reales ca membru al Comitetului Executiv al UEFA și vicepreședinte al FIFA, marți, în cadrul Congresului de la Viena. Oficialul iberic rămâne în aceste condiţii în conducerea Federației internaționale de fotbal, alături de președintele UEFA, Michel Platini, în calitate de reprezentanți ai Europei. Cu ocazia celui de-al 39-lea Congres al UEFA, președintele federației croate de fotbal, Davor Suker, a fost ales la rândul său membru în Comitetul executiv al forului continental, alături de ucraineanul Grigori Surkis, elvețianul Peter Gillieron, ungurul Sandor Csanyi, portughezul Fernando Gomes și bulgarul Borislav Mihailov. Mandatele celorlalți opt membri ai Comitetului Executiv al UEFA urmează să fie reconfirmate abia după EURO 2016. Din Comitetul Executiv al UEFA a făcut parte până în prezent și fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, care nu a mai candidat însă pentru un nou mandat la Viena.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE