2020-02-28 21:32

Favoritul lui Burleanu e noul şef al forului european. Ceferin: “Sunt pregătit să duc UEFA la un alt nivel”

 |  18:13
Favoritul lui Burleanu e noul şef al forului european. Ceferin: “Sunt pregătit să duc UEFA la un alt nivel”

Slovenul Aleksander Ceferin (48 ani) a fost ales președinte al UEFA, în cadrul Congresului forului continental de la Atena. Şef până acum al federației slovene de fotbal, Ceferin a beneficiat de susținerea şi votul lui Răzvan Burleanu.

Ceferin a adunat 42 de voturi, în timp ce contracandidatul său, olandezul Michael van Praag, a primit doar 13 sufragii. "Este o mare bucurie pentru mine, dar şi o mare responsabilitate. Sunt sigur că mica mea ţară, Slovenia, este mândră de mine. Sper ca în viitor şi voi toţi să fiţi mândri de mine. UEFA va intra într-o eră de stabilitate, speranţă, echilibru şi prietenie. Ne putem îndeplini obiectivele comune doar prin dialog continuu şi muncă de echipă. Sunt pregătit să duc UEFA la un alt nivel. Vreau ca asociaţiile fotbalistice să fie în centrul atenţiei, să dezvoltăm jocul de fotbal împreună şi, totodată, să îl protejăm", a spus noul preşedinte al UEFA.

Noul boss al UEFA le-a răspuns şi celor care îi reproșează lipsa de experiență: “Să spui că nu am experiență este o lipsă de respect față de președinții federațiilor mici și mijlocii, care, ca și mine, trebuie să facă mai multe cu mai puține mijloace și au, deci, experiență”.

Ceferin îl înlocuiește la şefia UEFA pe fostul internațional francez Michel Platini, care a condus forul european din 2007 până anul trecut, când a fost suspendat din toate activitățile legate de fotbal pe o perioadă de patru ani din cauza unei anchete în care este acuzat că a primit o “şpagă” de două milioane de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE