2020-07-05 05:03

FC Barcelona şi Espanol Barcelona nu vor mai juca în prima ligă spaniolă dacă Catalonia îşi proclamă independenţa

 |  09:27
FC Barcelona şi Espanol Barcelona nu vor mai juca în prima ligă spaniolă dacă Catalonia îşi proclamă independenţa

Preşedintele ligii spaniole (LFP), Javier Tebas, a declarat, că FC Barcelona şi Espanol Barcelona nu vor juca în prima ligă spaniolă în cazul în care Catalonia îşi va proclama independenţa, transmite AFP, citat de Mediafax.

"Barcelona şi Espanol nu vor juca în prima ligă, în cazul în care Catalonia devine independentă. Legea sportului prevede, într-un articol adiţional, că un singur stat din afara Spaniei poate juca în La Liga sau în altă competiţiei oficială, iar acesta este Andorra", a precizat Javier Tebas.

Preşedintele ligii spaniole a mai spus că legea va trebui modificată pentru a permite echipelor FC Barcelona şi Espanol, aflate printre cluburile fondatoare ale primei divizii spaniole în 1928-1929, să continue să evolueze în La Liga.

Referendumul privind independenţa Cataloniei nu este acceptat de Madrid, care îl consideră neconstituţional. Tribunalul constituţional a suspendat, pe 29 septembrie, organizarea referendumului privind autodeterminarea Cataloniei, programat pe 9 noiembrie. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE