2020-05-31 13:17

FIFA schimbă regulamentul fotbalului

 |  20:44
FIFA schimbă regulamentul fotbalului

FIFA schimbă regulile fotbalului profesionist. Forul mondial a aprobat folosirea reluarilor video in timpul meciurilor pentru ca arbitrii sa poata lua cele mai bune decizii, potrivit unui comunicat oficial, citat de Ziare.com.

Acest lucru va fi pus in practica de anul urmator, initial in meciurile din Australia, Brazilia, Germania, Olanda, Portugalia si SUA. De asemenea, si la Campionatul Mondial al Cluburilor va fi folosit sistemul.Cum functioneaza sistemul? O echipa de analisti video va sta in fata unor monitoare si va urmari meciul.

Astfel, se vor urma acesti pasi:1. Arbitrul solicita ajutorul analistilor sau chiar analistii ii pot spune ca o faza este discutabila.2. Analistii video vad reluarile pe ecran si-i transmit opinia lor arbitrului.3. Arbitrul poate solicita sa vada reluarile la marginea terenului, pe tableta, sau poate merge pe mana analistilor si va lua o decizie.Cand poate fi folosit arbitrajul video:1. In cazul marcarii unui gol controversat - se poate observa daca in careu a existat vreun fault, daca a fost ofsaid sau daca mingea a intrat in poarta;2. In cazul penaltiurilor;3. In cazul cartonaselor rosii;4. In cazul in care arbitrul a gresit identitatea unui jucator pe care l-a sanctionat cu cartonas rosu.Daca experimentul va avea succes, FIFA doreste sa implementeze sistemul la nivel global.Introducerea arbitrajului video in fotbal este un subiect dezbatut intens in ultimele doua decenii. Acum, greselile de arbitraj nu vor mai influenta jocul atat de mult, in cazul in care sistemul va fi extins la nivel global.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE