2020-08-11 16:15

Fost secund în “Groapă”, Mihai Teja, va prelua pe Dinamo din ianuarie

 |  18:49
Fost secund în “Groapă”, Mihai Teja, va prelua pe Dinamo din ianuarie

Florentin Dincă

Mihai Teja (36 de ani) nu zăboveşte prea mult în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de tineret şi revine pe banca tehnică a unei echipe de club. Rămasă fără antrenor după plecarea lui Flavius Stoican şi refuzul de a mai continua al lui Ionel Dănciunescu, Dinamo l-a antamat pe Teja, deşi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, nu a fost de acord iniţial să-i dea drumul. Fost secund în Ştefan cel Mare pe vremea lui Mircea Rednic (2007), Mihai Teja îi preia pe “câini” de luna viitoare, când e anunţată reunirea lotului. Numirea acestuia a fost cererea expresă a viitorului manager general al clubului, Daniel Stanciu, cel care a negociat intens cu şefii FRF eliberarea antrenorului.

Chiar dacă Ionuţ Negoiţă nu vrea să recunoscă deocamdată aducerea celor doi, surse din cadrul grupării roş-albe susţin că mutările sunt certe. ”În momentul în care toate lucrurile vor fi foarte clare veţi şti. Vom vedea în ce măsură sunt potriviţi cei care vor veni. Din punctul meu de vedere, îmi doresc să vină persoane cu un plus pentru Dinamo. Şi sunt convins că se va întâmpla acest lucru. Cine va veni antrenor şi conducător de club clar va fi evaluat ca un plus. Dinamo va avea antrenor relativ repede. După sărbători, vom şti cine va fi antrenorul lui Dinamo”, spune Negoiţă.

Şi salariul l-a convins

Remunerat ca selecţioner la U-21 cu 5.000 de euro pe lună, Mihai Teja a preferat să dea curs ofertei venite dinspre Ştefan cel Mare şi datorită contractului superior oferit de alb-roşii. Antrenorul va primi 7.000 de euro lunar în Groapă, cu 1.000 de euro mai mult decât stabilise Negoiţă plafonul maximal pentru angajarea unui antrenor.

“Strâmbul” l-a cărat peste tot

Cariera de antrenor al lui Mihai Teja este în mare măsură legată de Mircea Rednic. “Strâmbul” l-a avut ca secund mai peste tot pe unde a fost. În 2006 la Vaslui, în 2006 la Dinamo, în 2010 la Hazar Lankaran, în 2012 la Petrolul, în 2013 la Standard Liege şi Astra Giurgiu. În perioada 2007-2010, Teja a rămas antrenor secund la Steaua, în ciuda permutărilor permanente pe care le opera Gigi Becali la acea vreme pe banca tehnică a roş-albaştrilor. Anul trecut, Teja şi-a luat inima în dinţi şi a dat curs ofertei venite de Florian Walter de a prelua ca antrenor principal pe Universitatea Cluj. Rezultatele excelente obţinute cu “şepcile roşii” au atras imediat atenţia, iar Becali l-a vrut pe banca Stelei imediat după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf la Al Hilal. Considerând că nu este suficient pregătit pentru a pregăti o echipă de talia Stelei, Teja a refuzat. După numai câteva săptămâni, el a decis inexplicabil să întrerupă colaborarea cu gruparea de pe Cluj Arena. Deşi a fost dorit şi de Gică Hagi pe banca Viitorului, Teja a preferat să accepte propunerea Federaţiei şi să-şi încerce norocul la selecţionata de tineret.

Laude pentru Danciu

Acţionarul majoritar de la Dinamo, Ionuţ Negoiţă, are numai cuvinte frumoase la adresa lui Ionel Dănciulescu, cel care pregătit echipa în ultimele patru meciuri oficiale din acest sfârşit de an. În afară de acel ruşinos 1-6 cu Astra, Danciu-gol a dovedit că, pe viitor, poate deveni şi un bun antrenor (2-1 cu Gaz Metan şi 0-0 cu Petrolul în campionat, şi 3-2 cu “U” Cluj în sferturile Cupei Ligii). “Îi mulţumim lui Dănciulescu pentru faptul că a venit într-un moment delicat. Apreciez oamenii care se implică în momente grele şi mai puţin pe cei care doar comentează, iar la greu se dau la o parte. Dănciulescu e un băiat de mare caracter, va rămâne la club. Mie mi-a făcut o impresie foarte bună”,a mai afirmat patronul “câinilor”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE