2020-01-26 00:38

Fotbalist acuză: terenul sintetic mi-a dat o boală gravă

 |  21:08
Fotbalist acuză: terenul sintetic mi-a dat o boală gravă

Fostul internaţional, Mihăiţă Pleşan a povestit momentele de groază prin care a trecut după ce s-a accidentat la cap în timpul unui meci în Rusia pe gazon sintetic: a fost infectat cu stafilococul auriu.

"Am avut si eu stafilococul auriu. Era sa mor. Este o poveste lunga. Am avut un meci cu Spartak Moscova, pe Lujniki. Era teren sintetic, acum nu mai e. M-am lovit la cap, am avut 7 copci. M-au dezinfectat pe margine si am continuat meciul. Nu am avut probleme sa-mi pierd cunostinta. Dupa ce s-a terminat meciul, am ajuns acasa si am inceput sa simt o durere in zona inghinala. Am zis ca e de la oboseala, leziune mica.

M-am pus sa dorm, iar dupa cateva ore m-am trezit din somn de durere. Am chemat doctorul, mi-a dat niste antiinflamatoare, dar dupa 7-8 ore nu mai puteam sa ma misc. L-am sunat din nou panicat, nu puteam sa ma intorc. Dimineata am chemat ambulanta, m-am dus la spital, mi-au pus o perfuzie, dar medicii nu-si dadeau seama ce am. Muream de durere. In timpul asta, am inceput sa fac febra foarte mare, 39 si ceva, si din momentul ala nu mai stiam foarte bine cu lumea asta. Nu mai eram pe lumea asta, simteam nevoia sa dorm mereu. Atunci a venit sotia mea. Era in tara in momentul ala.

Dupa ce mi-au facut o perfuzie, m-au dus la cantonament. Au zis ca am ARS, o problema cauzata de o pubalgie. Au zis sa fac acolo tratament, aveam aparatura, tot la dispozitie. M-am dus la cantonament si am stat doua zile timp in care nu s-a schimbat nimic. Temperatura mare, luam pastilele. O ora-doua, scadea, apoi crestea iar temperatura. Durerea era la fel, insuportabila. Nu puteam sa ma misc, m-au adus pe targa. Cand a vazut asta, sotia mea a spus ca trebuie facut ceva. A inceput sa sune ambulanta aeriana, sa plecam in alta parte.

La vreo saptamana dupa accidentare, timp in care trecusem pe la un spital, am ajuns intr-un final la un spital privat, au venit toti sefii de sectie. Cel de la chirugie puroioasa a vazut ca mi se umflase in zona inghinala, la fel cum i s-a umflat lui Maftei genunchiul. Aveam ca o pruna. M-a bagat direct in sala de operatie, mi-a facut o punctie si mi-a scos lichid din acea zona. Era ca un sos de vanilie. Aveam stafilococul auriu si rezista la foarte multe antibiotice. Mi-au comandat niste perfuzii din America. Costau cam 300 de euro bucata, reprezentau cel mai puternic antibiotic de pe piata. Cred ca era Linezolid, daca nu ma insel. Cu perfuziile, am inceput sa-mi revin usor, usor. A durat cam doua saptamani, faceam doua perfuzii pe zi. M-am pus cat de cat pe picioare, sa pot sa plec. Abia dupa 3 saptamani m-am putut ridica pe marginea patului. Pana atunci, statusem doar pe spate pentru ca nu suportam sa ma misc. Era o durere cumplita", a povestit Plesan la ProSport LIVE.

Mijlocasul povesteşte că n-a scapat de probleme decat dupa doua operatii.

"Am revenit apoi in Romania si m-am operat, deja se calcifiase acolo. Am refuzat sa ma operez la Moscova. Am crezut in doctorii din Romania. M-am intors apoi in Rusia, am inceput recuperarea, dar la doua luni mi s-a umflat iar. La momentul ala, m-au suit direct in avion dupa o discutie cu un profesor de la Facultatea de Medicina. M-au operat din nou la Moscova. Se calcifiase o parte, la inghinal, insa in Romania nu ma curatasera sub inghinali. Ramasese microb sub zona aceea si s-a activat din nou.

Dupa a doua operatie, am venit la Institul Cantacuzino si mi-am facut un vaccin dupa care nu am mai avut probleme. V-am povestit in mare, povestea e mult mai lunga. Medicii mi-au spus ca am avut noroc ca sunt sportiv si sunt rezistent pentru ca altfel puteam sa fac septicemie dupa o saptamana si sa mor. Totul din cauza acestui stafilococ. Am citit mult, am vazut ca au murit multi oameni din cauza acestui stafilococ. Stiu de o atleta din Rusia care si-a pierdut un picior din cauza asta", a mai explicat Plesan.

In Liga 1 o singura echipa utilizeaza un gazon sintetic, este vorba despre Concordia Chiajna, si doi jucatori importanti, Vasile Maftei si Constantin Budescu, au acuzat infectii dupa meciuri in localitatea ilfoveana.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE